Tort cu doua creme

de susu in Torturi, 19 Ian 2010 | 7305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Ingrediente:  
  •  Pentrut.blat:
  • 10 oua  
  • 10 linguri de zahar  
  • 10 linguri de faina  
  • 1 praf de sare  
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • 1 lingurita razatura de lamaie
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cognac alexandrion
  •  
  • Pentru creme:
  • 1 ciocolata heidi tiramisu 
  • 1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate
  • 1 ciocolata heidi cu cereale
  • 1 ciocolata heidi cu caramel
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • zeama de la compot ananas sau caise pentru insiropat
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:


Blat:

Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori  faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora.  Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema:

Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga .Se adauga  esenta de vanilie  si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza  cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al trilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa. Se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

21.01.2010, 18:19

este cam costisitor dar merita pentru o ocazie speciala. l-am facut pentru craciun.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:45

Mama ... ce de ciocolata Cred ca a fost super bun

elena1988 1

07.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
TORTULET 8 MARTIE