Tort cu doua creme si fructe

de mirela0911 in Torturi, 31 Oct 2016 | 2974 vizualizari

 

Pot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Crema 1:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g afine

Crema 2:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 50 g mure

Sirop:

  • apa + zahar dupa gust
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 1 pachet mic piscoturi (12 buc)
  • 80 g ciocolata lapte
  • 2-3 lg lapte
  • seminte de rodii
  • jumatate fruct kaki
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme si fructe:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma in doua transe. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade penru cca 30-35 de minute (se face testul scobitorii). Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.


Crema 1: Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc mic si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se da la rece. Cand s-a racit bine se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.


Crema 2: Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si senta de vanilie apoi se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema consistenta si pufoasa.


Se prepara siropul din apa si zahar dupa gust si se adauga esenta de vanilie pentru aroma.


Pe un platou se aseaza primul blat. Se insiropeaza bine apoi se unge cu crema de ciocolata, pastrand din ea 3 linguri pentru ornat. Se aseaza deasupra afinele, din loc in loc.


Intr-un bol mai larg se toarna din sirop. Se ia cate un piscot si se scufunda timp de 1-2 secunde in sirop si se pune deasupra peste crema de ciocolata si afine. Peste piscoturi se pune crema de mascarpone, pastrand si din aceasta 3-4 linguri pentru ornat. Se aseaza din loc in loc murele. Cel de-al doilea blat se insiropeaza si se aseaza deasupra tortului.


Se unge tortul cu crema de ciocolata iar cu crema de mascarpone se fac moatze dupa imaginatie. Ciocolata cu lapte impreuna cu lapele se pun pe foc sa se topeasca apoi se toarna doar pe marginea tortului. Se orneaza cu felii subtiri de kaki si cu seminte de rodii.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice arome preferati.

2

Fructele pot diferi in functie de gusturi.

3

Tava are diametrul de 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (52)

Andra_Constantinescu 1

06.11.2016, 11:10

Minunat!

mirela0911 1

06.11.2016, 15:50

Aletta multumesc, foarte bun e!

mirela0911 1

06.11.2016, 15:51

Multumesc, Andra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversare