Tort cu Finetti si visine

de andreea_nagy in Torturi, 31 Mar 2014 | 3224 vizualizari

 

Este un tort delicios si fin ! L-am facut in acest weekend , pt. ziua fratelui meu :)

Am facut pt. acest tort blatul de la prajitura Felie de lapte pt. ca imi place fff mult si ies toate egale si sunt ff pufoase datorita grisului care se adauga in compozitie .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 700 ml frisca lichida
  • 1 kg finetti cu alune simplu ( sau 900 g , cam cat are o galetuta ) , nu si cu cioco alba
  • visinele din 2 compoturi mari ( siropul de la compoturi se va folosi la insiropatul blaturilor )
  • Decor :
  • 200 ml frisca
  • cateva visine din compot , care se dau prin zahar
  • optional bombonele decor
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Finetti si visine:

Blaturi :

Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri , apoi se adauga uleiul si laptele si compozitia astfel obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma . Amestecul obtinut se imparte in 2 si se coc 2 blaturi  , aproximativ 15 min pt. fiecare la 175 - 180 grade , in tava tapetata cu hartie de copt .

Astfel se mai prepara o compozitie pt. a se mai coace inca 2 foi .

Crema :

Visinele se scurg bine si li se scot samburii ( asta daca nu gasiti visine fara samburi in compot ) .

Se bate frisca bine si apoi se amesteca cu finetti, cu mixerul . Dupa ce s-a incorporat bine finetti in frisca , adaugam visinele si amestecam cu o lingura .

Asamblare :

Din crema se iau cam 2 linguri mari pt. lateralele tortului; restul se imparte in 3 .

Se ia un blat , se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine apoi se pune o parte din crema , se pune urmatorul blat , se insiropeaza , apoi a doua parte de crema , punem al treilea blat , il insiropam  si punem ultima parte de crema si apoi ultimul blat pe care il insiropam . Ungem tortul pe margini cu crema si preparam glazura : ciocolata o rupem bucatele , o punem intr-un vas cu frisca si untul si le topim ( fie pe foc , fie la microunde ), apoi glazura o turnam peste tort si o intindem frumos . 

Cei 200 ml frisca se bat si se decoreaza tortul dupa preferinte !


 

TIPS-URI

1

Eu am folosit tava mare , dimensiuni cam la fel ca si cea de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Finetti si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

deyutzky 1

31.03.2014, 17:09

delicios!! imi place!

Rocsi 1

31.03.2014, 20:10

Un deliciu!

andreea_nagy 1

01.04.2014, 21:23

Multumesc !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA