Tort cu Finetti si visine

de andreea_nagy in Torturi, 31 Mar 2014 | 7120 vizualizari

 

Este un tort delicios si fin ! L-am facut in acest weekend , pt. ziua fratelui meu :)

Am facut pt. acest tort blatul de la prajitura Felie de lapte pt. ca imi place fff mult si ies toate egale si sunt ff pufoase datorita grisului care se adauga in compozitie .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 700 ml frisca lichida
  • 1 kg finetti cu alune simplu ( sau 900 g , cam cat are o galetuta ) , nu si cu cioco alba
  • visinele din 2 compoturi mari ( siropul de la compoturi se va folosi la insiropatul blaturilor )
  • Decor :
  • 200 ml frisca
  • cateva visine din compot , care se dau prin zahar
  • optional bombonele decor
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Finetti si visine:

Blaturi :

Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri , apoi se adauga uleiul si laptele si compozitia astfel obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma . Amestecul obtinut se imparte in 2 si se coc 2 blaturi  , aproximativ 15 min pt. fiecare la 175 - 180 grade , in tava tapetata cu hartie de copt .

Astfel se mai prepara o compozitie pt. a se mai coace inca 2 foi .

Crema :

Visinele se scurg bine si li se scot samburii ( asta daca nu gasiti visine fara samburi in compot ) .

Se bate frisca bine si apoi se amesteca cu finetti, cu mixerul . Dupa ce s-a incorporat bine finetti in frisca , adaugam visinele si amestecam cu o lingura .

Asamblare :

Din crema se iau cam 2 linguri mari pt. lateralele tortului; restul se imparte in 3 .

Se ia un blat , se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine apoi se pune o parte din crema , se pune urmatorul blat , se insiropeaza , apoi a doua parte de crema , punem al treilea blat , il insiropam  si punem ultima parte de crema si apoi ultimul blat pe care il insiropam . Ungem tortul pe margini cu crema si preparam glazura : ciocolata o rupem bucatele , o punem intr-un vas cu frisca si untul si le topim ( fie pe foc , fie la microunde ), apoi glazura o turnam peste tort si o intindem frumos . 

Cei 200 ml frisca se bat si se decoreaza tortul dupa preferinte !


TIPS-URI

1

Eu am folosit tava mare , dimensiuni cam la fel ca si cea de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Finetti si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema de sampanie