Tortul Alinei

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 2652 vizualizari

 

Pentru prietena mea cea mai buna care sambata a implinit 35 de primaveri:D

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • Ptr crema:
  • 400 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • Ptr insiropat:
  • 1 ceasca cafea
  • 1 lingura rom
  • cacao ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Alinei:

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.


Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.


Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul de faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia in tava de tort si se niveleaza, apoi se da la cuptor ptr 30 de minute.


Se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua. Intre timp se pregateste siropul amestecand cafeaua cu romul si 2 cesti apa. Se bate frisca de jumatate, se adauga cate o lingura de mascarpone mixand mereu usor pana se incorporeaza tot.


Se insiropeaza blatul, se umple tortul cu jumatate din crema, iar restul se pune deasupra. Se niveleaza crema si se presara cacao.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Alinei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

16.04.2011, 16:17

Dar eu aici nu am fost?
Il stiam de pe mess ) si credeam ca am comentat ))
La multi ani, Alina!!!
Frumos tort, frumos gest, frumoasa poza!

adry88 1

01.06.2011, 21:22

delicios

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:02

super prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone