Tortul Alinei

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 2342 vizualizari

 

Pentru prietena mea cea mai buna care sambata a implinit 35 de primaveri:D

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • Ptr crema:
  • 400 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • Ptr insiropat:
  • 1 ceasca cafea
  • 1 lingura rom
  • cacao ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Alinei:

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.


Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.


Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul de faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia in tava de tort si se niveleaza, apoi se da la cuptor ptr 30 de minute.


Se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua. Intre timp se pregateste siropul amestecand cafeaua cu romul si 2 cesti apa. Se bate frisca de jumatate, se adauga cate o lingura de mascarpone mixand mereu usor pana se incorporeaza tot.


Se insiropeaza blatul, se umple tortul cu jumatate din crema, iar restul se pune deasupra. Se niveleaza crema si se presara cacao.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Alinei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

16.04.2011, 16:17

Dar eu aici nu am fost?
Il stiam de pe mess ) si credeam ca am comentat ))
La multi ani, Alina!!!
Frumos tort, frumos gest, frumoasa poza!

adry88 1

01.06.2011, 21:22

delicios

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:02

super prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca