Tort Valentin

de mimmi in Torturi, 13 Feb 2011 | 2087 vizualizari

 

Happy Valentine's Day !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 1 plic budinca cu gust de fragute,
  • 1 galbenus de ou,
  • 4 linguri zahar,
  • 450 ml lapte,
  • 150 g margarina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie,
  • 1 plic frisca,
  • 150 ml lapte, 
  • cocos albastru.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentin:

Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.

Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt.

Le amestecam cu dosul lingurii.

In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si jumatate plic de praf de copt,amestecam cu dosul lingurii.

Ungem o forma de copt cu ulei si tapetam cu faina,adugam aluatul alb-negru-alb-negru si il bagam la copt pentru 35 de minute

 Cand este copt blatul,il lasam la racit,il taiem in forma de inima si pe urma in trei.

Crema: Galbenusulul unui ou se amesteca cu 4 linguri zahar,praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece de la frigider si se amesteca cu galbenusul.

350 ml lapte se pune la fiert,

cand incepe sa fiarba se adauga margarina taiata bucati iar cand s-a topit se adauga amestecul de budinca,amestecand intr-una,sa nu sa lege de oala,pana se ingroasa.

Se lasa la racit,mestecand din cand in cand.

Insiropam blaturile,intindem crema,imbracam tortul in frisca batuta cu 150 ml lapte rece de la frigider.

Il decoram cu cocos albastru si lebede indragostite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mimmi 1

14.02.2011, 19:20

Iti multumesc Ruxy !

adry88 1

04.07.2011, 16:05

foarte foarte frumos

mimmi 1

05.07.2011, 14:24

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

ieri la 21:58

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

ieri la 21:03

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

Desert prajitura Furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu piersici