Tort cu flori de salcam

de _Alina_ in Torturi, 24 Mai 2012 | 1672 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul florilor, m-am gandit sa fac un tort cu tema florala :P Dupa cum bine cunoasteti, florile de salcam au proprietati medicinale si sunt folosite in tratarea unor afectiuni precum migrenele, tusea convulsiva, gastrita si nu in ultimul rand insomniile cronice ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 1 1/4 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 1/2 lgt praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • 50 g cacao
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 kg frisca lichida
  • 1 1/2 cana zahar
  • 100 g flori de salcam
  • 10 cirese
  • Sirop:
  • 1 1/2 lg miere de salcam
  • 350 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu flori de salcam:

Blat:


Gasiti modul de preparare si in imagini aici.


1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.


4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.


5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.


6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.


7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.


8. Incorporam albusurile batute spuma in compozitie, folosind o spatula.


9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt.


10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C.



Crema:


1. Spalam florile de salcam si le punem la uscat pe un prosop de hartie.


2. Batem frisca adaugand zahar putin cate putin, pana cand aceasta se ingroasa.


3. Intr-un bol punem cam 55-60 % din frisca si o amestecam cu florile de salcam.


Sirop:


Amestecam mierea cu apa.


Asamblare:


1. Taiem blatul in 3.


2. Insiropam feliile pe masura ce asamblam tortul (prima felie+sirop+frisca + felia 2+sirop+frisca, s.a.m.d.).


3. Punem 1/2 din frisca cu flori de salcam pe prima felie de blat.


4. Pe a 2-a felie punem cealalta 1/2 de frisca cu flori si ciresele taiate in 2 (fara samburi) pe margine (ciresele le acoperim cu putina frisca).


5. Utima felie o insiropam mai putin...


6. Dati la frigider 1 h inainte de a imbraca tortul cu frisca simpla. (eu am sarit acest pas ... si nu a fost prea bine).


7. Dupa ce ati imbracat tortul introduceti-l in frigider cel putin 6 h (pentru ca imi veneau musafiri n-a avut timp sa se raceasca.. a stat cam 2-3 h :).





 

TIPS-URI

1

E mult mai bun dupa o zi de stat in frigider ... simt aromele mult mai bine.

2

Pastrati-va crema si pentru ornat (eu am uitat... si am cumparat un tub de frisca pt ca n-am mai gasit ... :( bad ideea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ina 1

30.05.2012, 18:21

ce bunatate!

_Alina_ 1

30.05.2012, 18:34

Asa e Ina, multumesc!

mihaelar63 1

07.03.2013, 02:33

Inedit si tentant !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine