Tort cu frisca si crema de trufe

de maria_claudia in Torturi, 8 Noi 2010 | 5985 vizualizari

 

Pentru ca azi sarbatorim ziua sfintilor Mhail si Gavril am facut acest tort pentru baiatul meu GABI si tatalui meu Gavril.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8linguri zahar,
  • 8linguri faina,
  • 6ulei ,
  • zahar vanilat si coaja de lamaie
  • ptr crema :
  • 300ml frisca lichida,
  • 200gr  ciocolata lapte ,
  • 200gr trufe din comert  ,
  • 200ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar 
  •  ptr sirop:
  • 250 gr apa ,
  • 3lingurite esenta rom
  • 5 linguri zahar
  • ptr decor :
  • frisca ( 250ml smantana lichida  mixata cu 5 linguri zahar) ,
  • aschii de ciocolata amaruie si cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema de trufe:

Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.

Crema :topim la foc mic smantana, ciocolata si trufele amestecand continu sa nu ajunga la fierbere, dam deoparte si lasam la rece.Cand s-a racit o mxam bine pana obtinem o crema spumoasa .

 Pregatim frisca : batem la mixer smantana cu zaharul  pana devine spumoasa si groasa

Blatul racit il taiem in trei, asezam prima parte pe un platou amestecam toate ingredientele ptr  sirop si insiropam blatul. Punem 4-5 linguri crema intindem bine, apoi 3-4 linguri frisca. Urmatorul blat  procedam ca la primul apoi imbracam tortul cu frisca si decoram dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă