Tort cu frisca si crema de trufe

de maria_claudia in Torturi, 8 Noi 2010 | 5407 vizualizari

 

Pentru ca azi sarbatorim ziua sfintilor Mhail si Gavril am facut acest tort pentru baiatul meu GABI si tatalui meu Gavril.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8linguri zahar,
  • 8linguri faina,
  • 6ulei ,
  • zahar vanilat si coaja de lamaie
  • ptr crema :
  • 300ml frisca lichida,
  • 200gr  ciocolata lapte ,
  • 200gr trufe din comert  ,
  • 200ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar 
  •  ptr sirop:
  • 250 gr apa ,
  • 3lingurite esenta rom
  • 5 linguri zahar
  • ptr decor :
  • frisca ( 250ml smantana lichida  mixata cu 5 linguri zahar) ,
  • aschii de ciocolata amaruie si cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema de trufe:

Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.

Crema :topim la foc mic smantana, ciocolata si trufele amestecand continu sa nu ajunga la fierbere, dam deoparte si lasam la rece.Cand s-a racit o mxam bine pana obtinem o crema spumoasa .

 Pregatim frisca : batem la mixer smantana cu zaharul  pana devine spumoasa si groasa

Blatul racit il taiem in trei, asezam prima parte pe un platou amestecam toate ingredientele ptr  sirop si insiropam blatul. Punem 4-5 linguri crema intindem bine, apoi 3-4 linguri frisca. Urmatorul blat  procedam ca la primul apoi imbracam tortul cu frisca si decoram dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

Miha 1

09.11.2010, 09:52

La multi ani sarbatoritilor tai!

nadina73 1

14.11.2010, 11:38

La multi ani sarbatoritilor5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:05

la favorite cu el

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cheesecake