Tort cu frisca si crema de trufe

de maria_claudia in Torturi, 8 Noi 2010 | 3863 vizualizari

 

Pentru ca azi sarbatorim ziua sfintilor Mhail si Gavril am facut acest tort pentru baiatul meu GABI si tatalui meu Gavril.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8linguri zahar,
  • 8linguri faina,
  • 6ulei ,
  • zahar vanilat si coaja de lamaie
  • ptr crema :
  • 300ml frisca lichida,
  • 200gr  ciocolata lapte ,
  • 200gr trufe din comert  ,
  • 200ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar 
  •  ptr sirop:
  • 250 gr apa ,
  • 3lingurite esenta rom
  • 5 linguri zahar
  • ptr decor :
  • frisca ( 250ml smantana lichida  mixata cu 5 linguri zahar) ,
  • aschii de ciocolata amaruie si cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema de trufe:

Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.


Crema :topim la foc mic smantana, ciocolata si trufele amestecand continu sa nu ajunga la fierbere, dam deoparte si lasam la rece.Cand s-a racit o mxam bine pana obtinem o crema spumoasa .


Pregatim frisca : batem la mixer smantana cu zaharul pana devine spumoasa si groasa


Blatul racit il taiem in trei, asezam prima parte pe un platou amestecam toate ingredientele ptr sirop si insiropam blatul. Punem 4-5 linguri crema intindem bine, apoi 3-4 linguri frisca. Urmatorul blat procedam ca la primul apoi imbracam tortul cu frisca si decoram dupa preferinta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Miha 1

09.11.2010, 09:52

La multi ani sarbatoritilor tai!

nadina73 1

14.11.2010, 11:38

La multi ani sarbatoritilor5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:05

la favorite cu el

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Anamaria