Tort cu frisca si portocale

de Mihaela11_jo in Torturi, 19 Ian 2013 | 7090 vizualizari

 

Am profitat de cateva zile cu zapada in care nu am putut sa ajung la cabinet si mi-am facut 2 torturi de casa pentru ziua mea; decorul este mai " de criza" , deoarece a trebuit sa ma descurc cu ce aveam acasa.
Reteta este de la cumnata mea Pia, care m-a invatat sa fac torturi cu creme pe baza de gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 5-6 portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri de zahar pentru batut frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si portocale:

Blatul


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.


Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.


Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.


Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.


Se taie in 2 jumatati.


Crema


Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.


Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina


Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.


Pregatirea tortului


Portocalele se curata de coaja si se feliaza.


Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.


Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.


Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.


Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.


Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.


Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.


Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.


Se decoreaza dupa gust.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aspect se pot folosi alternativ felii de portocale obisnuite si portocale cu miez rosu.

2

Se pot folosi in loc de blat si piscoturi de sampanie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ubulika 1

20.01.2013, 18:54

Mihaela11_jo 1

21.01.2013, 10:56

Va multumesc

diana_k 1

21.01.2013, 11:59

tare bine arata tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala