Tort Feerie de An Nou

de Ina in Torturi, 1 Ian 2017 | 1228 vizualizari

 

Angelica l-a preparat  in tava dreptunghiulara si l-a numit "Feerie de Craciun", dar pentru ca l-am facut de Revelion era firesc sa-i schimb numele :)) 
Indiferent de modul de prezentare tortul este  DE-LI-CIOS!
Este unul dintre cele mai bune torturi  preparate pana acum! :X O feerie de arome! :X 
Multumesc, Angelica! :-*  A meritat efortul!
La multi ani tuturor si-un an mai bun! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blatul de cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic praf de copt

Stratul de piersici aromate:

  • piersici din compot ( de la 2 borcane de 800 g )
  • 100 g zahar brut
  • zeama de la o lamaie
  • bucati de lamaie confiata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 5 linguri de coniac

Crema de ciocolata si cafea:

  • 300 g crema de ciocolata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cacao
  • 2 linguri coniac
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 3 linguri de cafea macinata
  • 1 lingura de ness
  • 400 ml. frisca

Topping:

  • 500 ml. smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie

Decor:

  • cacao pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Feerie de An Nou:

Pentru inceput pregatim piersicile aromate:


Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici, iar fructele le tocam cubulete.


Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul si o cescuta de sirop din compot. Punem cratita la foc mic, lasand sa fiarba totul 5 minute.


Dam deoparte si lasam sa se raceasca, timp in care ne ocupam de prepararea blatul de cacao:


Mixam albusurile impreuna cu sarea.


Cand avem o spuma tare adaugam apa, apoi zaharul, continuand sa mixam pana obtinem o spuma tare, lucioasa.


Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri, apoi adaugam faina, cacaua si praful de copt, omogenizand totul foarte bine.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt.


Coacem blatul la foc mediu pentru 20-25 de minute, cand se desprinde usor de peretii vasului si trece testul scobitorii.


Oprim focul, scoatem tava, indepartam inelul si lasam blatul sa se raceasca complet.


Crema de ciocolata si cafea:


Intr-un bol incapator, punem branza mascarpone impreuna cu cacaua si crema de ciocolata. Mixam pana la omogenizare si adaugam esenta si coniacul, apoi frisca batuta spuma, cafeaua macinata si nesul. Mixam totul si lasam crema la rece, timp in care ne vom ocupa de frisca pentru topping. Pentru aceasta mixam la viteza maxima 500 ml smantana pentru frisca impreuna cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie.


Asamblare:


Asezam blatul pe un platou si fixam in jurul lui inelul tavii in care l-am copt.


Turnam pe suprafata blatului piersicile aromate si tot sosul pe care l-au lăsat în timpul fierberii. Cu o scobitoare intepam blatul pe toata suprafata pentru ca siropul sa patrunda usor in blat.


Cu o spatula distribuim crema de ciocolata si cafea peste stratul de piersici si nivelam.


Peste stratul de crema distribuim uniform un strat de frisca si dam tortul la rece 1-2 ore.


Cand cremele devin ferme pudram tortul cu un strat generos de cacao, ajutati de o strecuratoare fina.


Indepartam cu grija inelul din jurul tortului, apoi putem portiona si servi.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

La pregatirea tortului, am folosit o tava cu diametrul de 28 cm.

2

Angelica a folosit in crema de cafea si bezele crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Feerie de An Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ina 1

02.01.2017, 18:47

Eu pe asta o vad stearsa rau . E adevarat ca depinde si de culorile si setarile monitorului , dar asta se vede urata ))

noiinbucatarie 1

03.01.2017, 13:30

minunat!

miki_a 1

03.01.2017, 19:37

Ce tort minunat! La mulți ani! Și felicitări pentru toate rețetele minunate pe care le-ai pregătit cu ocazia sărbătorilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort masina