Tort Feerie de An Nou

de Ina in Torturi, 1 Ian 2017 | 4843 vizualizari

 

Angelica l-a preparat  in tava dreptunghiulara si l-a numit "Feerie de Craciun", dar pentru ca l-am facut de Revelion era firesc sa-i schimb numele :)) 
Indiferent de modul de prezentare tortul este  DE-LI-CIOS!
Este unul dintre cele mai bune torturi  preparate pana acum! :X O feerie de arome! :X 
Multumesc, Angelica! :-*  A meritat efortul!
La multi ani tuturor si-un an mai bun! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blatul de cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic praf de copt

Stratul de piersici aromate:

  • piersici din compot ( de la 2 borcane de 800 g )
  • 100 g zahar brut
  • zeama de la o lamaie
  • bucati de lamaie confiata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 5 linguri de coniac

Crema de ciocolata si cafea:

  • 300 g crema de ciocolata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cacao
  • 2 linguri coniac
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 3 linguri de cafea macinata
  • 1 lingura de ness
  • 400 ml. frisca

Topping:

  • 500 ml. smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie

Decor:

  • cacao pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Feerie de An Nou:

Pentru inceput pregatim piersicile aromate:

Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici, iar fructele le tocam cubulete. 

Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul si o cescuta de sirop din compot. Punem cratita la foc mic, lasand sa fiarba totul 5 minute.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca, timp in care ne ocupam de prepararea blatul de cacao:

Mixam albusurile impreuna cu sarea.

Cand avem o spuma tare adaugam apa, apoi zaharul, continuand sa mixam pana obtinem o spuma tare, lucioasa. 

Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri, apoi adaugam faina, cacaua si praful de copt, omogenizand totul foarte bine.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt. 

Coacem blatul la foc mediu pentru 20-25 de minute, cand se desprinde usor de peretii vasului si trece testul scobitorii. 

Oprim focul, scoatem tava, indepartam inelul si lasam blatul sa se raceasca complet.

Crema de ciocolata si cafea:

Intr-un bol incapator, punem branza mascarpone impreuna cu cacaua si crema de ciocolata. Mixam pana la omogenizare si adaugam esenta si coniacul, apoi frisca batuta spuma, cafeaua macinata si nesul. Mixam totul si lasam crema la rece, timp in care ne vom ocupa de frisca pentru topping. Pentru aceasta mixam la viteza maxima 500 ml smantana pentru frisca impreuna cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie.

Asamblare:

Asezam blatul pe un platou si fixam in jurul lui inelul tavii in care l-am copt.

Turnam pe suprafata blatului piersicile aromate si tot sosul pe care l-au lăsat în timpul fierberii. Cu o scobitoare intepam blatul pe toata suprafata pentru ca siropul sa patrunda usor in blat. 

Cu o spatula distribuim crema de ciocolata si cafea peste stratul de piersici si nivelam. 

Peste stratul de crema distribuim uniform un strat de frisca si dam tortul la rece 1-2 ore.

Cand cremele devin ferme pudram tortul cu un strat generos de cacao, ajutati de o strecuratoare fina. 

Indepartam cu grija inelul din jurul tortului, apoi putem portiona si servi.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

La pregatirea tortului, am folosit o tava cu diametrul de 28 cm.

2

Angelica a folosit in crema de cafea si bezele crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Feerie de An Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ina 1

02.01.2017, 18:47

Eu pe asta o vad stearsa rau . E adevarat ca depinde si de culorile si setarile monitorului , dar asta se vede urata ))

Rahela Velicu 1

03.01.2017, 13:30

minunat!

miki_a 1

03.01.2017, 19:37

Ce tort minunat! La mulți ani! Și felicitări pentru toate rețetele minunate pe care le-ai pregătit cu ocazia sărbătorilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture