Tort ,,Alexandra,,

de madi_marin in Torturi, 16 Mar 2011 | 3703 vizualizari

 

Acest tortulet a fost cadou pentru prietena fratelui meu, Alexandra. E un tort ,,Padurea Neagra,,....imbracat in pasta de zahar pe care am pregatit-o cu aceasta ocazie pentru prima data. Reteta pastei am luat-o de aici : http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html/ , dar am mai micsorat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 240 g zahar
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba Primola
  • 300 g frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 g visine fara samburi
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • Pasta de zahar :
  • 400 - 450 g zahar pudra Coronita
  • 1 lingura rasa gelatina
  • 4 linguri cu apa
  • 1 lingurita cu margarina
  • 2 linguri cu miere

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Alexandra,,:

Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Se coc blaturile cam 15-20 de minute fiecare. Se dau la racit.


Crema : se rupe ciocolata in bucatele si se pun ipreuna cu 200 g frisca lichida intr-un vas la foc foarte mic si amestecand continuu pana la completa dizolvare. Se da la rece.Intre timp se pune gelatina la hidratat pentru 10 minute in 6 linguri de apa, dupa care se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Apoi crema se poate bate foarte bine cu mixerul si se adauga esenta de vanilie si restul de frisca lichida rece mixand pana la obtinerea unei creme spumoase. Acum se poate adauga gelatina.


Se monteaza tortul tot in forma detasabila : blat /jumatate de crema/visine/blat/restul de crema/visine/blat. Se da la rece invelit deasupra cu folie de plastic pana a doua zi cand se rastoarna si se imbraca in pasta de zahar.


Pasta de zahar : se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva. se adauga margarina si se amesteca deoparte de pe foc pana ce aceasta din urma s-a dizolvat complet. Se lasa la racit putin . Intr-un castron se pune zaharul , se adauga mierea si se toarna amestecul de gelatina si margarina. Se framanta bine pana ce se obtine o pasta fina, elastica si care nu se lipeste deloc de maini. Daca mai e nevoie se mai adauga zahar. Se intinde cu sucitorul o foaie rotunda si subtire intre doua folii de plastic, care apoi se pune pe tort dupa ce acesta a fost uns in strat foarte subtire cu o crema de unt cu zahar .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Alexandra,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lau 1

17.03.2011, 13:51

super bun si ce frumos e

maria_claudia 1

17.03.2011, 17:21

superb

adry88 1

03.06.2011, 11:11

frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Felicia