Tort ,,Alexandra,,

de madi_marin in Torturi, 16 Mar 2011 | 3283 vizualizari

 

Acest tortulet a fost cadou pentru prietena fratelui meu, Alexandra. E un tort ,,Padurea Neagra,,....imbracat in pasta de zahar pe care am pregatit-o cu aceasta ocazie pentru prima data. Reteta pastei am luat-o de aici : http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html/ , dar am mai micsorat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 240 g zahar
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba Primola
  • 300 g frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 g visine fara samburi
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • Pasta de zahar :
  • 400 - 450 g zahar pudra Coronita
  • 1 lingura rasa gelatina
  • 4 linguri cu apa
  • 1 lingurita cu margarina
  • 2 linguri cu miere

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Alexandra,,:

Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Se coc blaturile cam 15-20 de minute fiecare. Se dau la racit.


Crema : se rupe ciocolata in bucatele si se pun ipreuna cu 200 g frisca lichida intr-un vas la foc foarte mic si amestecand continuu pana la completa dizolvare. Se da la rece.Intre timp se pune gelatina la hidratat pentru 10 minute in 6 linguri de apa, dupa care se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Apoi crema se poate bate foarte bine cu mixerul si se adauga esenta de vanilie si restul de frisca lichida rece mixand pana la obtinerea unei creme spumoase. Acum se poate adauga gelatina.


Se monteaza tortul tot in forma detasabila : blat /jumatate de crema/visine/blat/restul de crema/visine/blat. Se da la rece invelit deasupra cu folie de plastic pana a doua zi cand se rastoarna si se imbraca in pasta de zahar.


Pasta de zahar : se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva. se adauga margarina si se amesteca deoparte de pe foc pana ce aceasta din urma s-a dizolvat complet. Se lasa la racit putin . Intr-un castron se pune zaharul , se adauga mierea si se toarna amestecul de gelatina si margarina. Se framanta bine pana ce se obtine o pasta fina, elastica si care nu se lipeste deloc de maini. Daca mai e nevoie se mai adauga zahar. Se intinde cu sucitorul o foaie rotunda si subtire intre doua folii de plastic, care apoi se pune pe tort dupa ce acesta a fost uns in strat foarte subtire cu o crema de unt cu zahar .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Alexandra,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lau 1

17.03.2011, 13:51

super bun si ce frumos e

maria_claudia 1

17.03.2011, 17:21

superb

adry88 1

03.06.2011, 11:11

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trandafiri