Compot de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 24 Sep 2014 | 6082 vizualizari

 

Pentru ca si anul acesta am avut recolta bogata de piersici mari si extrem de aromate, am ales sa le folosesc si la prepararea acestui compot cu vanilie si lamaie .
Rezultatul ? Incercati si va veti convinge!

 

INGREDIENTE

  • piersici cu pulpa tare, nu foarte coapte
  • 2,5 linguri zahar pentru fiecare borcan de 800 g
  • 2-3 picaturi extract de vanilie pentru fiecare borcan
  • 1 lingurita zeama de lamaie pentru fiecare borcan
  • apa
  • borcane de 800 g
  • capace noi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza. 

Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde ) 

Peste feliile de piersici adaugam zaharul , 2-3 picaturi de extract de vanilie si o lingurita cu zeama de lamaie, apoi completam cu apa pana umplem borcanul.

Capacele se fixeaza pe borcane dupa ce  le tinem 2 minute in apa clocotita , pentru ca partea cauciucata sa faca priza mai bine de buza borcanului .

Asezam borcanele intr-o oala in care am pus 3-4 hartii de ziar sau un prosop , nu inainte de a le agita de 3-4 ori pentru a se topi zaharul . Adaugam apa in oala pana ce aceasta ajunge la umarul borcanelor, aproape de capac.

Fierbem compotul cca 20 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca odata cu apa . Cand apa s-a racit, putem scoate borcanele si le putem depozita in camara sau beci.

TIPS-URI

1

Daca piersicile nu sunt foarte dulci, puteti creste cantitatea de zahar la borcan

2

Feliile din compot pot fi folosite la decorarea tartelor si a prajiturilor, in general

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

25.09.2014, 07:34

Unde se găsește extract de vanilie?

anca_rm 1

25.09.2014, 09:50

hmmm ce bune vor fi la iarna

Rocsi 1

25.09.2014, 21:11

Mmm, ce aromat este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot cu piersici decojite