Tort Lela

de ancutsa in Torturi, 6 Sep 2016 | 753 vizualizari

 

 
 Tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata.
 
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua mici sau 5 mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (pline) de faina;
  • 7 linguri nuca;
  • o lingurita si jumatate praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) zahar;
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida;
  • Ornamente ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lela:

Blatul:


Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.



Siropul:


Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan), apoi se lasa la racit.



Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza.



Crema de vanilie:


Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor.



Decorul:


Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.


Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca.


Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa!



Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.




Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-lela.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ancutsa 1

07.09.2016, 13:21

Domnul Dante, multumesc frumos!

Rocsi 1

07.09.2016, 22:18

ancutsa 1

07.09.2016, 23:00

Rocsi,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca