Tort cu piersici

de lilik in Torturi, 29 Dec 2010 | 4034 vizualizari

 

Am facut acest tort pt o cunostinta si am primit o multime de complimente ,dar nu am poza cu sectiunea...daca o primesc o postez:)

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 5 linguri apa calduta

pt crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 250 ml frisca lichida

pt decor:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie compot de piersici de 800 gr
  • colorant alimentar galben
  • bombonele colorate(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Pregatirea blatului:


punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.


punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min(facem proba cu scobitorea).


Pregatirea cremei:


amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si vanilia,amestecam bine si adaugam treptat laptele,amestecand continu.


punem compozitia pe foc mic si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca.


lasam crema la racit si intre timp punem piersicile la scurs,compotul il tinem deoparte pt ca il vom folosi pt insiroparea blatului.


cand crema este rece batem frisca cu putina vanilie si o punem peste crema,amestecand cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza.


odata scurse piersicile le taiem felii.


Asamblarea:


taiem blatul in 3 si punem o parte pe platou,o insiropam si deasupra punem 1/2 din crema,o intindem si deasupra cremei punem felii de piersica,acoperim cu alt blat,insiropam,punem crema,felii de piersica si alt blat pe care il vom insiropa.


dupa ce l-am asamblat batem frisca cu putina vanilie;o parte o vom lasa alba,iar in cealalta vom pune putin colorant alimentar.


intindem pe tort un strat de frisca alba si decoram cu felii de piersica,frisca si bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

30.12.2010, 16:30

merci Vladimir un An Nou fericit

nadina73 1

02.01.2011, 00:23

lilik 1

02.01.2011, 13:07

merci Nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort