Tort cu crema caramel si ciocolata

de Adele in Torturi, 19 Iun 2014 | 2828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat crocant:
  • 100 gr alune.
  • 200 gr biscuiti simpli.
  • 75 gr unt.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 250 ml frisca lichida.
  • 50 gr unt
  • 1 ou.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 250 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Pregatim crema de caramel: Punem intr-o oala zaharul si il lasam sa se topeasca pana devine caramel ,avem grija sa nu se arda, intr-un vas amestecam oul si cu 2 linguri de frisca lichida. Cand zaharul s-a topit punem untul si amestecam bine. Dam la o parte si punem oul cu frisca continuam sa amestecam pana se ingroasa putin, dam la o parte si lasam la racit.


Batem frisca bine si cand caramelul s-a racit le amestecam dupa care crema o punem la frigider.


Pregatim crema de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste o amestecam cu frisca batuta.Dupa care o punem la rece.


Mixam alunele si biscuiti i punem intr-un vas ,untul il punem la topit si apoi il turnam peste biscuiti amestecam bine si punem in forma de tort ,presam bine formand un strat si il punem la rece.


Dupa cateva minute turnam prima crema si lasam 5 minute la rece.


Dupa care turnam si a doua crema.Lasam totrul pentru cel putin 2 ore in frigider.


 

TIPS-URI

1

Cand il serviti puteti pune si inghetata deasupra sau fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Adele 1

19.06.2014, 21:08

Rocsi 1

19.06.2014, 21:12

Imi place combinatia

Adele 1

20.06.2014, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si nuca de cocos