Tort cu crema caramel si ciocolata

de Adele in Torturi, 19 Iun 2014 | 2242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat crocant:
  • 100 gr alune.
  • 200 gr biscuiti simpli.
  • 75 gr unt.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 250 ml frisca lichida.
  • 50 gr unt
  • 1 ou.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 250 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Pregatim crema de caramel: Punem intr-o oala zaharul si il lasam sa se topeasca pana devine caramel ,avem grija sa nu se arda, intr-un vas amestecam oul si cu 2 linguri de frisca lichida. Cand zaharul s-a topit punem untul si amestecam bine. Dam la o parte si punem oul cu frisca continuam sa amestecam pana se ingroasa putin, dam la o parte si lasam la racit.

Batem frisca bine si cand caramelul s-a racit le amestecam dupa care crema o punem la frigider.

Pregatim crema de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste o amestecam cu frisca batuta.Dupa care o punem la rece.

Mixam alunele si biscuiti i punem intr-un vas ,untul il punem la topit si apoi il turnam peste biscuiti amestecam bine si punem in forma de tort ,presam bine formand un strat si il punem la rece.

Dupa cateva minute turnam prima crema si lasam 5 minute la rece.

Dupa care turnam si a doua crema.Lasam totrul pentru cel putin 2 ore in frigider.

 

 

TIPS-URI

1

Cand il serviti puteti pune si inghetata deasupra sau fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema caramel si ciocolata-0
Tort cu crema caramel si ciocolata-1
Tort cu crema caramel si ciocolata-2
Tort cu crema caramel si ciocolata-3

COMENTARII (15)

Adele

Adele 1

19.06.2014, 21:08

Rocsi

Rocsi 1

19.06.2014, 21:12

Imi place combinatia

Adele

Adele 1

20.06.2014, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53