Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone

de oanapl in Torturi, 7 Iun 2017 | 1153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 20ng zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone:

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o lingura de lemn.


Ungi cu unt o forma de tort, nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute, la 180 de grade C. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet, apoi il tai in doua.


Intre timp, bati frisca impreuna zaharul si zaharul vanilat pana se intareste.


Adaugi frisca batuta peste mascarpone si amesteci pana se omogenizeaza.


Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor, pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin. Pastrezi intr-un vas 1/3 din crema mascarpone, iar restul cremei o amesteci cu gelatina.


Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema mascarpone (amestecata cu gelatina) si asezi cel de-al doilea. Lasi tortul in frigider pentru 1-2 ore.


Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Imbraci tortul cu crema mascarpone.


Masori o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Pui ciocolata (topita pe baie de aburi) intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire, decorezi fasia dupa plac. Infasori hartia de copt in jurul tortului si il dai la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija inlaturi hartia de copt.


Mixezi frisca lichida cu zaharul pudra si decorezi tortul dupa imaginatie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

08.06.2017, 19:32

Camelya 1

13.06.2017, 11:44

Ce tort fain!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:22

Tort nu refuz niciodata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Inimioara