Tort cu fructe - *100*

de mirela0911 in Torturi, 19 Iun 2011 | 4964 vizualizari

 

Nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu nr.100. Cand mi-am facut cont pe bucataras.ro nici nu visam ca voi ajunge la aceasta cifra. Asadar, pt. fiecare, cate o felie de tort si un pahar de suc (sau ce doreste fiecare ca dehhh.....a fost si ziua Larissei).

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt coaja de portocala rasa
  • 12 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • Pt. umplutura:
  • 300g iaurt simplu
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 5 lg zahar
  • visine, cirese, capsuni, ananas 
  • rondele de ananas din compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca
  • cateva fructe
  • felii de migdale
  • Pt. sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe - *100*:

Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de portocala razuita, uleiul si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se pun toate odata, se amesteca usor cu un tel de cateva ori, dupa care se adauga faina cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare de jos in sus de 9-10 ori. Se toarna intr-o tava de tort, se niveleaza si se da la cuptor pt aprox 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.


Siropul: se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.


Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Fructele se spala si se curata de codite, respectiv samburi. Capsunii se taie in doua, visinele si ciresele se rup in doua, iar ananasul se taie bucatele mici.


Iaurtul se mixeaza cu 3 lg zahar pana se topeste acesta din urma. Gelatina se topeste pe baie de aburi cu restul de zahar (2 lg) iar frisca se bate. Se amesteca iaurtul cu gelatina, frisca si fructele.


Blatul racit se taie in doua. In tava in care a fost copt blatul se pune folie alimentara. Se pune unul din blaturi, se insiropeaza, iar pe margini se aseaza rondelele de ananas taie in doua. Se toarna umplutura, se niveleaza dupa care se pune al doilea blat insiropat. Se da la frigider pt cel putin 2 ore.


Se scoate inelul de la tava, se indeparteaza folia alimentara de pe margini dupa care se transfera tortul pe un platou.


Decor: se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Am pastrat ciresele si visinele intregi iar pe margini am pus migdale.


Se da din nou la frigider pana la momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe - *100*" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

deyutzky 1

26.06.2011, 00:10

La multi ani fetitei! Frumos tort felicitari si la mai multe retete!

mirela_sagi 1

26.06.2011, 01:07

super tort...am sa-l fac si eu cu ocazia aniversarii casatorii mele...Felicitari pentri 100 de retete, la mai mare

adry88 1

03.07.2011, 12:41

place felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine