Tort cu inghetata de cacao si menta

de Miha in Torturi, 11 Sep 2009 | 9440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 lingurite cacao
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de cacao si menta:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.


Inghetata:


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

Am impartit compozitia in 2 parti.In una am pus cacaoa amestecata cu Nesquik,iar in cea de doua siropul de menta.

Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin.

In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de cacao si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Miha 1

12.09.2009, 10:51

mena29 1

05.07.2010, 21:11

Minunat

Krystyan Trendy 1

12.07.2014, 12:38

delicios tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos