Tort cu inghetata si capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2013 | 3220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g biscuiti cu ciocolata
  • 100g unt
  • 100 g lapte
  • 2 linguri esenta de rom
  • Inghetata de ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 ciocolata amaruie
  • capsuni
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata si capsuni:

Blat-maruntim biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau masina de tocat carnea,

Amestecam pesmetul de biscuiti cu untul si laptele(daca mai este nevoie adaugam lapte)

Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam 1/2 din amestecul de biscuiti si apasam cu o lingura,

Inghetata-galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,

Laptele il punem la fiert si cand da in clocot dam deoparte si turnam peste galbenusuri,amestecam continuu,

Punem cratita din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa,

Dam deoparte si adaugam ciocolata amestecam si lasam sa se raceasca,dupa care adaugam capsuni taiate bucati

Dam la congelator amestecand de cateva ori ca sa spargem acele de gheata,

Peste blatul de biscuiti adaugam inghetata (pe margine am pus capsuni) si restul de biscuiti dam din nou la congelator cca 2 ore

Decoram cu ciocolata topita si capsuni

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Foret-noire cu capsuni