Tort cu inghetata si capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2013 | 2234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g biscuiti cu ciocolata
  • 100g unt
  • 100 g lapte
  • 2 linguri esenta de rom
  • Inghetata de ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 ciocolata amaruie
  • capsuni
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata si capsuni:

Blat-maruntim biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau masina de tocat carnea,


Amestecam pesmetul de biscuiti cu untul si laptele(daca mai este nevoie adaugam lapte)


Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam 1/2 din amestecul de biscuiti si apasam cu o lingura,


Inghetata-galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,


Laptele il punem la fiert si cand da in clocot dam deoparte si turnam peste galbenusuri,amestecam continuu,


Punem cratita din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa,


Dam deoparte si adaugam ciocolata amestecam si lasam sa se raceasca,dupa care adaugam capsuni taiate bucati


Dam la congelator amestecand de cateva ori ca sa spargem acele de gheata,


Peste blatul de biscuiti adaugam inghetata (pe margine am pus capsuni) si restul de biscuiti dam din nou la congelator cca 2 ore


Decoram cu ciocolata topita si capsuni


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

17.06.2013, 17:39

multumesc mult

gaby_duceag 1

19.06.2013, 07:09

Lau 1

19.06.2013, 07:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni