Tort cu inimi

de gaby_gabytza in Torturi, 15 Feb 2013 | 1047 vizualizari

 

nu prea e reusita pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 100 ml compot visine
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • cca 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • crema
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • inimile
  • 300 g biscuiti
  • 70 ml apa
  • 70 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inimi:

Blat - Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine compozitia de galbenusuri. Rasturnam albusurile batute spuma peste galbenusuri, mixam bine iar la final adaugam uleiul, compotul si un praf de sare. Amestecam bine si dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Dupa, dam la rece 2 ore.


Intre timp pregatim inimile - Sfaramam biscuitii. Intr-o craticioara topim margarina, treptat adaugam zaharul. Luam de pe foc si adaugam apa si lingurile de cacao. Rasturnam treptat peste biscuiti pana se formeaza o compozitie care poate fi modelata. Facem 2 inimioare cu mainile si le invelim cate una in folie si dam la rece 10 min.Topim ciocolata adaugam laptele si imbracam inimioarele in ciocolata si dam iar la rece.


Crema - amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema. Adaugam cacao si esenta mixam bine impreuna si dam la rece.


Asamblarea - taiem blatul in doua. Insiropam prima foaie cu compot de visine, adaugam crema, punem a 2 a foaie, insiropam si decoram cu pasta de zahar. La sfarsit adaugam inimioarele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inimi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

15.02.2013, 18:06

ms doina

Rocsi 1

15.02.2013, 22:41

gaby_gabytza 1

16.02.2013, 10:31

ms rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu foi coapte in tigaie