Tort cu nuca si ananas

de amayrya in Torturi, 10 Aug 2014 | 1771 vizualizari

 

Primul meu tort realizat de ziua mamei mele

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri miez de nuca - macinat
  • un praf de sare

Alte ingrediente:

  • frisca lichida - 500 ml
  • 10 linguri miez de nuca - macinat
  • ciocolata finetti
  • o cutie de compot de ananas

Sirop :

  • 3 cani de ceai cu apa
  • o cana de ceai de zahar
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ananas:

Blat


Pentru blat am batut intai albusurile de la cele 10 oua spuma , am adaugat 10 linguri de zahar si am continuat sa le bat cu mixerul , ulterior dupa ce zaharul s-a topit am adaugat galbenusurile si iar am amestecat. La final am adaugat 5 linguri de miez de nuca si cele 10 linguri de faina si le-am amestecat bine pana cand si faina si nuca s-au incorporat fara sa ramana cocoloase. Compozitia am adaugat-o intr-o oala de tuci cu pereti inalti si am dat-o la cuptor la foc mic tip de o ora. Veti avea impresia ca blatul este facut cu pesmet si va avea o aroma speciala de la nuca.


Dupa ce am scos blatul l-am lasat la racit.


Cat timp se coace blatul am facut si siropul. Am pus la fiert 3 cani de ceai de apa , o cana de ceai cu zahar. Lasam siropul sa fiarba in jur de un minut , apoi il lasam la racit. Cand siropul s-a racit adaugam esenta de rom si de cafea , dupa gust. Eu am mai adaugat si siropul de la compotul de ananas.


Cand blatul s-a racit il taiem in trei .


Luam prima parte din blat , il insiropam , il asezam intr-un platou si apoi adaugam ciocolata finetti, 5 linguri cu nuca macinata, compotul de ananas taiat felii micute si 3 linguri de frisca ( le intindem pe primul blat ).


Insiropam al doilea blat il asezam peste primul si executam acelasi miscari ca si la primul blat adica : ciocolata finetti, 5 linguri de nuca macinata, restul de compot de ananas si 3 linguri de frisca. In final insiropam si cel de-al treilea blat il asezam peste celalalte doua parti din blat si incepem ornarea folosindu-ne de restul de frisca ramasa si de bombonelele de decor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

amayrya 1

04.04.2015, 17:29

Va multumesc mult

mihaelar63 1

02.04.2016, 14:33

La multi ani

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pavlova mea