Tort cu jeleu de portocale

de diana_k in Torturi, 23 Feb 2012 | 2873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan cu cacao din:  
  • 7 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 100ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 180g faina,
  • cacao
  • crema
  • 500 ml frisca,
  • 250ml smanatana grasa (25%),
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca.
  • jeleu
  • 20g gelatina,
  • sucul de la 4 portocale mari,
  • 6 linguri zahar,
  • sirop 
  • 400ml apa,
  • 200g  zahar,
  • esenta vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de portocale:

pentru prepararea blatului de pandispan: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul il lasam la racit si il taiem in trei.


pentru crema mixam frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam smantana si inatritorul de frisca. crema o impartim in 4.


pentru jeleu: stoarcem portocalele, mai completam sucul cu apa obtinem 800ml, punem gelatina si lasam sa se hidrateze cam 15 minute, adaugam zaharul si o topim pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. se foloseste rece cand incepe sa se lege, daca s-a intarit prea mult il punem pentru cateva secunde pe baie de aburi. jeleul se imparte in 3.


pentru sirop fierbem apa cu zaharul, se adauga vanilia


asamblarea se face in tava cu inel detasabil. 1. asezam un blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine 2. asezam al doilea blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine. 3.asezam al treilea blat si dam tortul la frigider pentru cateva ore. cu ajutorul unui castron trasam pe blat un cerc. decupam dupa semnele trasate centrul tortului. il rasturnam pe o farfurie pentru a recupera partea taiata, apoi il asezam cu grija tortul pe platou. presam usor cu mana interiorul tortului, ungem cu crema interiorul se asezam cu grija partea decupata intoarsa invers. strangem tortul cu inelul si il lasam la rece sa se aseze, apoi ungem cu crema si turnam jeleul. dam tortul la rece, il ornam tortul dupa gust si imaginatie. eu l-am uns cu un strat subtire de frisca si am lipit betisoare de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

iri_iri 1

23.02.2012, 21:54

arata fff bine

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:39

super tort

jolygina 1

12.01.2014, 00:54

ce tare cam asa am facut si eu de revelion ,sper sa ajung si sa-l postez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de pădure şi ciocolată