Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

de _Alina_ in Torturi, 4 Noi 2014 | 3209 vizualizari

 

Recunosc cu mana pe inima ca am o slabiciune pentru zmeura, poate de aceea printre retetele mele veti intalni multe deseturi cu zmeura. :">
Pentru acest tort puteti folosi zmeura congelata daca nu gasiti proaspata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua medii (de tara)
  • 190 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Jeleu de zmeura si iaurt
  • 450 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 135 g iaurt
  • 10g gelatina granulata (Dr. Oetker am folsit eu)
  • 50 ml apa
  • Crema de frisca si iaurt
  • 400 g smantana lichida (30%grasime -Pilos)
  • 60 g zahar
  • 60 g iaurt
  • 10 g gelatina granulata
  • 50 ml apa
  • Crema de mascarpone
  • 400 g smantana lichida
  • 60 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • Pentru insiropat
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 50 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de zmeura si iaurt:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.


4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.


5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.


6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.


8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.


Jeleu de iaurt si zmeura:


1. Pune 400g zmeura impreuna cu 100g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;). Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.


2. Hidratezi gelatina in apa si o dizolvi pe baie de aburi.


3. Tapeteazi o tava (17cm diametru) cu folie alimentara.


4. Mixezi iaurtul cu zmeura racita si cu gelatina.


5. Pune jumatate din compozitia in tava, pune zmeura ramasa intreaga si restul de compozitie.


6. Introdu tava in frigider cel putin 2 ore.



Crema de frisca si iaurt

ATENTIE!!! Prepari aceasta crema in momentul asamblarii tortului.

1. Hidrateazi gelatina in 50 ml apa si o dizolvi pe bain-marie.

2. Mixezi smantana lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine pufoasa.

3. Inglobezi iaurtul si gelatina in smantana batuta cu ajutorul mixerului.



Asamblare:

1. Tapeteaza tava (cu fund detasabil) in care ai copt blatul cu folie alimentara.

2. Pune prima felie de blat in tava, insiopezi felia si pui jumatate din crema de frisca si iaurt.


3. Scoti cu grija jeleul de iaurt cu zmeura din forma si il pui peste stratul de crema de frisca apoi adaugi deasupra crema ramasa si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu in frigider cel putin 4 ore.


4. Taie 4 bucati de hartie de copt si lipeste-le pe marginea blatului (ca sa nu murdaresti platoul atunci cand imbraci tortul), pune un platou deasupra si rastoarna tortul cu grija apoi scoate tava usor.


5. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele cu ajutorul mixerului in frisca.

5. Imbraci tortul in crema de mascarpone si il introduci in frigider pentru cateva ore.

Il ornezi dupa preferinta!



S-aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

tanyapatap 1

05.11.2014, 15:18

tarasmariana 1

06.11.2014, 03:18

Panacris 1

06.11.2014, 11:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu zmeura si ananas