Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra

de Lavinia in Torturi, 7 Iul 2013 | 5811 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • coaja de la o portocala

Crema :

  • 3 oua
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 50 ml zeama de portocala
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa rece
  • 110 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida
  • 80 ml lapte

Decor:

  • 125 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
  • frisca
  • aschii de ciocolata
  • ciocolata alba topita(optional)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra:

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana acesta se topeste.

Adauga uleiul,galbenusurile si mixeaza inca 1 minut la viteza mica.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula cu miscari de sus in jos.

La final adauga coaja de lamaie.

Tapeteaza o forma de tort(26 cm) cu unt si faina sau hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 35 de minute (testul scobitorii)

Lasa blatul la racit si taie-l in 3 pe orizontal.

 Sirop:

Fierbe apa cu zaharul si coaja de portocala 3-4 minute.

Strecoara siropul si lasa-l la racit.

Crema:

Bate ouale intregi cu zaharul ,zeama de lamaie si zeama de portocala pe baie de abur pana se ingroasa.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de oua si amesteca bine pana se topeste.

Bate frisca cu zaharul vanilat apoi adauga crema de oua si laptele si amesteca usor cu o spatula.

Asamblare:

Blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Da tortul la rece pentru minim 5-6 ore(eu l-am lasat peste noapte)

Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza toata suprafata tortului.

Imbraca marginile in frisca si decoreaza dupa plac.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "trio de ciocolata"