Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

de Panacris in Torturi, 5 Apr 2014 | 7930 vizualizari

 

După 3 ani și un pic, de Bucătăraș.ro, am ajuns la rețeta cu numărul 800;) Nici nu-mi dau seama cum am reușit să ajung aici;). Cum știți nu prea agreez torturile cu creme și frișcă, în primul rând că nu am suficient loc în frigider iar în al doilea rând, faptul că am un sentiment de nereușită:(. În tinerețe, am făcut un tort cu ciocolată, catastrofă și de atunci doar am cumpărat. Tot timpul am fugit de tort cu cremă și frișcă, mereu găseam o altă variantă. Ei acum mi-am depășit handicapul, am în plan o grămadă de torturi:) Mi se pare așa de simplu acum :)) Fetele bucătărașe m-au tot amețit cu duiurile lor, mi-am adus aminte că am și eu vreo 3 rânduri;) Și ca să fie o aniversare frumoasă, m-am apucat să prepar primul meu tort ornat cu frișcă. Nu e ceea ce m-am așteptat, dar sper să-mi scuzați stângăcia;) Promit că mă voi perfecționa;) Nu e prea aspectuos, dar vă asigur că e tare gustos :-*

 

INGREDIENTE

  • pentru Blat:
  • ouă 3 bucăți,
  • apă caldă 3-4 linguri,
  • zahăr tos 125 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • făină albă de grâu 200g.,
  • cacao 30 g.
  • pentru Cremă:
  • cremă de brânză Mascarpone 500 g.,
  • brânzică dulce Delaco 250 g.,
  • ouă 4 bucăți,
  • zahăr tos 100 g.,
  • coajă de lămâie,
  • zahăr vanilinat,
  • compot de piersici 1 cutie mare.
  • Pentru Sirop:
  • zahăr tos 3-4 linguri,
  • zeama din compot,
  • pentru Ornat:
  • fire de zahăr ars,
  • frișcă 200 g.,
  • piersici din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800):

Pentru blat, se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează cele două compoziții. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și pudra de cacao, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Se toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii, se scoate baltul din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie în trei foi pe orizontală.


Pentru cremă se amestecă crema de brânză, brânzica de casă, zahărul, zahărul vanilinat, gălbenușurile, coaja de lămâie.


Între timp se topește zahărul într-un ibric, apoi se stinge cu zeama din compot și se lasă la fiert până se obține un lichid siropos. Blaturile răcite se însiropează, apoi se așează într-o formă de tort cu inel detașabil, se adaugă un strat de cremă, bucăți de piersici, apoi se adaugă un nou blat, alt strat de cremă, alte bucăți de piersici și se acoperă cu ultimul blat. Se acoperă cu un strat de cremă și se dă la rece cca. 60 de minute.


Între timp se caramelizează zahărul pentru ornamente, și se toarnă în fir subțire pe o foaie de pergament unsă cu puțin ulei. Frișca se bate rapid până se întărește, apoi se pune într-un poș, apoi se începe ornarea tortului după gustul fiecărui.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

Panacris 1

07.04.2014, 12:46

July, Anca, mulțumesc

Mihaela11_jo 1

07.04.2014, 21:03

Felicitari

Xandrinne 1

12.04.2014, 09:35

La mai multe!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza - Dukan