Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)

de Cris2711 in Torturi, 27 Noi 2011 | 21697 vizualizari

 

Pentru ca am implinit un an de Bucataras.ro si azi este ziua mea ,nu se putea sa nu va ofer un tort din inima:))sper sa va placa ,imi sunteti dragi cu totii:))Sectiunea o prezint mai tarziu ,pentru ca trebuie sa il las asa peste noapte la rece.Maine cand vor veni musafirii voi face o poza sectiunii:)))Reteta este preluata de pe Brigitte.de.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 75 grame zahar
  • 60 grame unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 grame alune macinate sau nuci
  • 75 grame ciocolata menajera rasa sau cu lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 450 grame frisca
  • 75 ml lichior de oua
  • 3 foi de gelatina
  • 250 ml lichior de oua
  • 125 grame frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 10 grame ciocolata rasa 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte):

Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade.

Pentru blatul de alune:

Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus nu se mai formeaza spuma din albus tare).

Albusurile se bat bine cu mixerul ,impreuna cu zaharul ,care se adauga treptat,pana se poate intoarce castronul cu fundul in sus:))

Separat  se amesteca bine galbenusurile cu untul moale pana se formeaza o crema omogena.Se adauga lingurita de praf de copt si alunele macinate.si se adauga si cele 75 de grame de ciocolata rasa.Cand este gata se adauga spuma de albus care se incorporeaza cu mare grija .

Pe fundul formei de tort se aplica hartie de copt,doar pe partea rotunda dar nu pe peretii formei.

Se adauga in forma compozitia de blat si se da la cuptor.Se lasa circa 45 de minute la cuptor.

Cand se scoate de la cuptor ,se lasa putin sa se raceasca iar pe urma se pune pe gratarul din cuptor la racit bine,scos din forma de tort(se inlatura si hartia de copt).

Pentru frisca din lichior de oua:

Cele doua foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel.

Intre timp se incalzesc cele 75 ml de lichior iar cand gelatina s-a inmuiat in apa,se scoate,se scurge bine si se adauga in lichirul incalzit si se maesteca pana se formeaza o crema.

Se bate bine frisca (450 grame) din care se adauga  o lingura in compozitia de lichior cu gelatina ,la foc foarte mic.

Apoi se adauga putin cate putin restul de frisca.

Aceasta compozitie de frisca cu lichior de oua se pune peste blatul racit ,se intinde cat mai uniform.

Se pune pentru cel putin o ora la rece.

Pentru glazura de lichior de oua:

3 foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel,250 ml lichior de oua se incalzeste pe foc,la temperatura cat mai mica,se adauga gelatina inmuiata si stoarsa bine si se amesteca pana se formeaza ca o crema. Se lasa la racit putin apoi se intinde pe toata suprafata blatului.

Se lasa circa 3 ore la racit.

Pentru decor:

Cu 125 grame de frisca bine batuta impreuna cu zaharul pudra se orneaza dupa gust .Se orneaza si cu ciocolata rasa si cu ce va face voua placere ,eu am ornat cu boabe de struguri ,mingiute de ciocolata si stelute de Craciun.

De recomandat,a se lasa peste noapte la rece,a doua zi este mai bun la gust:))

Va urez pofta buna :)) 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (211)

Cris2711 1

02.12.2011, 23:51

RozBonBon cu mare placere,pup si iti urez si tie deasemenea

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 10:30

mmmm arta delicios

Cris2711 1

14.04.2012, 16:26

Buburuza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa