Tort cu mac

de Miha in Torturi, 4 Ian 2010 | 5198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Blat:


Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.


Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.


Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.


Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.


Crema:


Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.


Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.


Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.


Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.


Eu am vrut sa fac un "tort ceas" pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.


Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. :)


In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

gaby_duceag 1

01.01.2011, 13:28

mena. Pe cuvantul meu, NIMIC. Doar ceai.

gaby_duceag 1

01.01.2011, 13:31

abia acu' m-am prins)))

mena29 1

01.01.2011, 13:32

Esi o zapacita,nu ca ai fi baut ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure