Tort cu mac

de Miha in Torturi, 4 Ian 2010 | 8689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Blat:

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Eu am vrut sa fac un "tort ceas" pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. :)

In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

gaby_duceag 1

01.01.2011, 13:28

mena. Pe cuvantul meu, NIMIC. Doar ceai.

gaby_duceag 1

01.01.2011, 13:31

abia acu' m-am prins)))

mena29 1

01.01.2011, 13:32

Esi o zapacita,nu ca ai fi baut ceva

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste