Tort "La multi ani!"

de lilik in Torturi, 7 Ian 2011 | 4987 vizualizari

 

Fiind ziua tatalui meu de nastere si de nume(Ioan) si a mea (Ionela) am facut acest minunat tort.Era sa uit e si reteta nr.100.
La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor si Ionelelor:)

 

INGREDIENTE

pt  blat:

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 1 cutie de compot de ananas de 500gr
  • 50 gr zahar pudra

pt sirop:

  • zeama de la compot

pt decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
  • bombonele argintii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La multi ani!":

Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.


Prepararea blatului:


se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.


se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).


cand e gata il lasam la racit.


Prepararea cremei:


luam ananasul pus la scurs si il facem piure.


frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.


amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.


Asamblarea tortului:


taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.


batem frisca pt decor si ornam dupa plac.


lasam la frigider cateva ore si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La multi ani!"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

lilik 1

07.01.2011, 23:22

va multumesc

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:23

delicioss

lilik 1

09.01.2011, 10:24

merci fain Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de bezea (Pavlova)