Tort cu mac si portocale

de - TABITA - in Torturi, 24 Feb 2016 | 1813 vizualizari

 

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x
Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g unt
  • 180 g zahar
  • 4 oua mari
  • 250 g faina
  • 4 linguri cu varf mac nemacinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • sucul de la o portocala (100 ml)

Crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • zahar
  • lapte

Insiropat si ornat:

  • sucul proaspat stors de la o portocala mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac si portocale:

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit).


Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.


Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare.


Am batut ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si le-am adaugat peste unt.


Am cernut faina impreuna cu praful de copt si le-am incorporati in compozitie.


Am adaugat macul si sucul de portocala si am amestecat bine.


Am turnat compozitia in forma pregatita si am dat la cuptor pentru 25 de minute sau pana s-a rumenit frumos. Se verifica cu ajutorul unei scobitori blatul.


Am lasat blatul sa se raceasca in forma, apoi l-am insiropat cu sucul de portocala proaspat stors (intepand blatul din loc in loc cu o scobitoare, pentru ca sucul sa intre cat mai bine).


Am pregatit apoi budinca conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste blat si am nivelat. Am decorat cu ciocolata.


Dupa ce s-a racit budinca, am dat tortul la frigider peste noapte.


Apoi, am scos inelul de la forma de tort si l-am portionat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

- TABITA - 1

25.02.2016, 11:24

Multumesc Anca

Gherca Daniela 1

26.02.2016, 09:00

delicios!

- TABITA - 1

26.02.2016, 10:58

Multumesc Daniela, chiar a fost.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Tort „Fantezie în roz”