Tort cu menta

de Valclaudia in Torturi, 27 Iul 2014 | 1222 vizualizari

 

va invit la o feliuta de tort super racoritor...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 500 gr. branza dulce de vaci (crema, de la Pilos)
  • 200 gr. smantana 20% grasime (de la Pilos)
  • 1 plic gelatina alimentara (hidratata in 50 ml apa rece)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de menta (Dr.Oetker)
  • 4 linguri tapioka (fiarta in 300 ml apa)
  • 100 gr. ciocolata alba (topita in 100 ml lapte)
  • 1/2 lingurita colorant alimentar verde

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 150 ml apa

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 75 ml lapte
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

Pentru blat:


-separam albusurile de galbenusuri;


-batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos;


-separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao;


-adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina spuma de albus+ 1 lingura de faina cernuta, pana incorporam toate cantitatile. (pentru aceasta etapa renuntam la mixer si ne ajutam de o lingura de lemn);


-ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam blatul in tava, coacem blatul la temperatura moderata,folosind functia de coacere cu ventilatie (165 grade, 35 minute). Dupa acest timp facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor atunci cand este copt.


-lasam blatul la racit pana a doua zi.


Pentru sirop:


-punem apa+zaharul+1 lingurita esenta de menta la foc intr-un ibric pana clocoteste si se topeste zaharul. Lasam la racit.


Pentru crema:


-topim 100 gr. ciocolata alba intr-o craticioara in 100 ml lapte. Adaugam colorant verde pana obtinem nunata dorita.Dam deoparte sa se raceasca;


-fierbem 4 linguri granule tapioka in 300 ml apa pana se ingroasa.Dam deoparte sa se raceasca;


-hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Punem apoi vasul pe baie de aburi pana devine gelatina lichida. Lasam sa se raceasca.


-cand toate amestecurile de mai sus sunt reci, facem crema;


-crema de branza de vaci se amesteca cu 200gr. zahar pudra, 200 gr. smantana,2-3 lingurite esenta de menta, gelatina hidratata, ciocolata topita si tapioka fiarta. Obtinem un amestec cremos, destul de moale.


Pentru glazura:


- topim 100 gr. ciocolata neagra+100 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml lapte, intr-o craticioara la foc mic. Dam deoparte,adaugam 1 lingurita esenta de menta.


Asamblarea:


-taiem blatul in doua;


-insiropam ambele jumatati de blat;


-asezam una din partile blatului in forma cu inel, ca baza a tortului;


-turnam 3/4 din crema peste blat, asezam cea de-a doua foaie a blatului;


-punem restul de crema si dam tortul la rece pana a doua zi;


-indepartam inelul,decoram tortul cu glazura obtinuta din topirea celor doua tipuri de ciocolata in lapte+ putina esenta de menta, apoi cu bombonele colorate;


Dam din nou tortul la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

27.07.2014, 21:59

Delicios. Vreauuuu!

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:12

Si eu vreau, ador crema cu menta

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de menta si ciocolata