Tort cu mere,caramel si ciocolata

de LUK in Torturi, 11 Ian 2011 | 2824 vizualizari

 

O combinatie gandita de mine pentru socrul meu care este Ion..a iesit ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 170gr faina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 20ml apa calda
  • Pt crema caramel:
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 50gr zahar
  • 300ml lapte
  • Pt crema de mere:
  • 5 mere
  • 2 linguri de amidon
  • 400ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1plic cu zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Pt decor:
  • 100ml frisca lichida

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere,caramel si ciocolata:

Blatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm

Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet peste albusuri amestecand cu lingura.Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija de jos in sus.Coacem in tava la foc mic 145 de grade 35-40min(incercam cu scobitoarea..daca nu se  lipeste este copt).

Crema de mere:

Se curata merele de coaja si de samburi si se taie jumatati.se pun la fiert in apa cu zaharul si zaharul vanilat aprox 15-20min(pana sunt moi).Se pune 100ml de sirop intr-un pahar sa se raceasca.Separat se mai pune inca 100ml sa avem pentru insiropat tortul.Taiem merele cubulete mici si le punem in siropul ramas inapoi pe foc.Dizolvam amidonul in 100ml de sirop rece(poate sa fie si un pic caldut) si turnam peste mere,lasam sa dea cateva clocote pana se incheaga si luam de pe foc.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic.Cand s-a topit amestecam cu faina f bine,apoi cu laptele si untul.Nu va speriati daca se va intari zaharul,pastrati-l pe foc si se va topi.Lasam pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu.Daca se ingroase prea tare mai puneti lapte(la mine nu a fost necesar).Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata bucati,adaugam laptele si frisca.Dupa ce s-au omogenizat luam de pe foc.Se va pune calduta pe tort(pastram o lingura-doua pentru ornat).

Asamblare:

Se taie blatul de 2 ori,obtinem 3 felii.Punem prima felie,o insiropam-asezam crema de mere-a doua felie insiropam ungem crema caramel-a treia felie(eu nu am mai insiropat-o) punem crema de ciocolata.

Cei 100ml frisca ramasa am mixat-o pana cand s-a intarit.Am pastrat 2 linguri pentru ornat deasupra iar restul am amestecat-o cu cele 2 linguri de crema de cocolata.Cu aceasta am imbracat lateralele tortului.

Putea iesi un decor mai frumos..dar a iesit ce se vede..gustul a fost f bun oricum..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere,caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mere,caramel si ciocolata-0
Tort cu mere,caramel si ciocolata-1
Tort cu mere,caramel si ciocolata-2
Tort cu mere,caramel si ciocolata-3
Tort cu mere,caramel si ciocolata-4
Tort cu mere,caramel si ciocolata-5
Tort cu mere,caramel si ciocolata-6
Tort cu mere,caramel si ciocolata-7
Tort cu mere,caramel si ciocolata-8
Tort cu mere,caramel si ciocolata-9

COMENTARII (28)

LUK

LUK 1

11.01.2011, 22:41

Pai tin Teo ca ma inteleg f bine si cu el si cu soacra..asa ca ...macar atat sa fac si eu

divainbucatarie

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:40

LUK

LUK 1

12.01.2011, 09:50

multumesc Diva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!