Tort cu mere,caramel si ciocolata

de LUK in Torturi, 11 Ian 2011 | 3300 vizualizari

 

O combinatie gandita de mine pentru socrul meu care este Ion..a iesit ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 170gr faina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 20ml apa calda
  • Pt crema caramel:
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 50gr zahar
  • 300ml lapte
  • Pt crema de mere:
  • 5 mere
  • 2 linguri de amidon
  • 400ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1plic cu zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Pt decor:
  • 100ml frisca lichida

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere,caramel si ciocolata:

Blatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm


Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet peste albusuri amestecand cu lingura.Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija de jos in sus.Coacem in tava la foc mic 145 de grade 35-40min(incercam cu scobitoarea..daca nu se lipeste este copt).


Crema de mere:


Se curata merele de coaja si de samburi si se taie jumatati.se pun la fiert in apa cu zaharul si zaharul vanilat aprox 15-20min(pana sunt moi).Se pune 100ml de sirop intr-un pahar sa se raceasca.Separat se mai pune inca 100ml sa avem pentru insiropat tortul.Taiem merele cubulete mici si le punem in siropul ramas inapoi pe foc.Dizolvam amidonul in 100ml de sirop rece(poate sa fie si un pic caldut) si turnam peste mere,lasam sa dea cateva clocote pana se incheaga si luam de pe foc.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.


Crema caramel:


Zaharul se caramelizeaza la foc mic.Cand s-a topit amestecam cu faina f bine,apoi cu laptele si untul.Nu va speriati daca se va intari zaharul,pastrati-l pe foc si se va topi.Lasam pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu.Daca se ingroase prea tare mai puneti lapte(la mine nu a fost necesar).Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca.


Crema de ciocolata:


Topim la foc mic ciocolata bucati,adaugam laptele si frisca.Dupa ce s-au omogenizat luam de pe foc.Se va pune calduta pe tort(pastram o lingura-doua pentru ornat).


Asamblare:


Se taie blatul de 2 ori,obtinem 3 felii.Punem prima felie,o insiropam-asezam crema de mere-a doua felie insiropam ungem crema caramel-a treia felie(eu nu am mai insiropat-o) punem crema de ciocolata.


Cei 100ml frisca ramasa am mixat-o pana cand s-a intarit.Am pastrat 2 linguri pentru ornat deasupra iar restul am amestecat-o cu cele 2 linguri de crema de cocolata.Cu aceasta am imbracat lateralele tortului.


Putea iesi un decor mai frumos..dar a iesit ce se vede..gustul a fost f bun oricum..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere,caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

LUK 1

11.01.2011, 22:41

Pai tin Teo ca ma inteleg f bine si cu el si cu soacra..asa ca ...macar atat sa fac si eu

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:40

LUK 1

12.01.2011, 09:50

multumesc Diva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de visine si ciocolata