Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

de alexandra_marcu in Torturi, 9 Mar 2014 | 7111 vizualizari

 

Buna tuturor,
Ca si bucataras incepator cred, ca am datoria de a incepe prin a impartasi una din retetele pe care eu le-am incercat si de care sunt foarte multumita. Las la apreciere celor ce o incearca sa isi spuna parerea daca gresesc sau nu.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 11 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 600 g frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba ( de calitate)
  • 1 plic gelatina
  • 1 borcan afine( 300 g)
  • PASTA DE ZAHAR:
  • 1 lingura de gelatina
  • 6 linguri de apa
  • 1 lingura unt/margarina
  • 2 linguri de miere
  • zahar pudra cat incape
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si afine:

BLATUL:


Incepem prin a separat albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si se pun pun peste albusuri amestecandu-se cu miscari lente. Se adauga praful de copt vanilia, cacao si se amesteca usor pana ce compozitia se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga faina. Apoi se toarna compozitia in tava de copt de forma rotunda cu diametrul de 26 cm, dupa ce s-a pus hartie de copt pe fundul tavii. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute sau dupa ce trece testul scobitorii.


Dupa ce blatul s-a copt se scoate din tava si se lasa la racit timp in care se prepara crema.


CREMA:


Se mixeaza bine jumatate din cantitatea de frisca( 300 g). Ciocolata se topeste in restul de 300 g frisca incalzita la foc mic. Atentie, frisca nu trebuie sa fiarba.

Gelatina se hidrateaza in putina apa dupa care se adauga in ciocolata calda si se amesteca pana se topeste. Se lasa aceasta compozitie sa se taceasca complet si apoi se toarna in frisca batuta. Se mixeaza bine,se pun afinele dupa care se da la frigider.


Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 3 felii egale ca grosime, se insiropeaza bine cu sirop de afine si se pune crema intre felii. Atentie, nu se pune toata crema in interiorul tortului ci se pastreaza o parte pentru a inveli si exteriorul acestuia cu crema.


La pasul urmator totul depinde de imaginatia si dorinta fiecarei persoane daca doreste sa lase tortul ornat doar cu crema eventual si putina ciocolata sau se doreste a se imbraca in pasta de zahar.


Eu am ales varianta cu pasta de zahar pe care am pregatit-o in felul urmator:


Gelatina se amesteca cu apa, se pune pe baie de aburi iar cand aceasta este calda se adauga untul si mierea si se amesteca pana se formeaza o pasta omogena. Se cerne zaharul peste care se adauga pasta pregatita mai sus, amestecandu-se pana devine o pasta mai groasa si observam ca nu se mai poate folosi lingura. Pentru a putea framanta mai usor pasta de zahar se toarna toata compozitia formata direct pe masa si se framanta ca un aluat normal pana cand aceasta devine elastica si nu se mai lipeste deloc de masa.


Se intinde in foaie subtire ca orice aluat, se acopera tortul cu ea avand grija sa nu se formeze bule de aer intre pasta si tort. Dupa preferinta se orneaza cu flori realizate tot din pasta de zahar.



 

TIPS-URI

1

Zaharul se cerne foarte bine chiar de 2-3 ori pentru ca textura pastei sa fie cat mai fina.

2

In cazul in care zaharul contine cristale mai mari nu se poate intinde sau realiza ornamente din el, se faramiteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Xandrinne 1

11.03.2014, 06:09

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:51

Superb! Bun venit!

miki_a 1

27.11.2015, 07:57

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort elegant