Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200

de T I M E A in Torturi, 13 Ian 2013 | 5005 vizualizari

 

Da, am ajuns la reteta nr. 200 aici pe bucataras si am facut si un an de cand ma aflu printre bucatarasii veseli :). Ma simt bine aici si sper sa mai stau mult si bine pe aici, sa ajung asa macar la reteta cu nr 1000 :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Sirop:
  • 150-200 ml apa
  • 3 lingurite zahar pudra
  • Crema
  • 200 gr ciocolata neagra min. 55% cacao
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura neagra
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • Glazura alba
  • 50 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • Bastonase de ciocolata
  • 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200 :

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).


Scoatem blatul din tava si lasam la racit.


Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.


Dupa aprox o ora -doua scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.


Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza mare.


Blatul il taiem in 4 (asa l-am taiat eu pentru ca acum am feliator de tort si e foarte simplu, dar se poate si doar in 3 - cum doreste fiecare :) ).


Crema o impartim deci in 4 pentru 3 straturi de crema si pentru imbracat tortul.


Asezam prima foaie, insiropam, intindem prima parte din crema apoi asezam a doua foaie si procedam la fel si tot asa pana la a patra foaie.


Imbracam tortul cu crema ramasa si dam la frigider aprox 30 minute.


Pregatim bastonasele: topim ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde in reprize de 20 sec. Cu o lingurita sau cu o punga gaurita formam bastonase pe o hartie de copt. Dam la frigider pana se intaresc (cam 20 min).


Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra.


Glazura alba o pregatim la fel ca pe cea neagra. O turnam intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si formam peste glazura neagra cateva cercuri cu distanta intre ele.


Cu o scobitoare sau cu un bat pt. frigarui trasam dungi dispre mijloc spre margine.


Asezam de jur imprejur bastonasele de ciocolata si dam din nou la frigider pana la servire (ideal e sa stea peste noapte in frigider)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200 " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 08:29

arata superb

Ligia Bxl 1

30.05.2014, 16:10

ce tort frumos

T I M E A 1

30.05.2014, 16:37

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt