Tort cu mousse de piersici

de Toamna07 in Torturi, 3 Mai 2012 | 1760 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru prima data la sarbatorile de iarna si este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am facut .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un blat cu cacao, diametrul de 26 cm:
  • 7 oua
  • 180 gr faina
  • 210 gr. zahar
  • 30 gr. cacao
  • Ingrediente pentru crema de piersici ( mousse):
  • 300 gr. piersici din compot
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca + 1/2 plic intaritor frisca + 1 lingura zahar farin vanilat
  • 250 ml. suc piersici (compot)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 150 ml. suc de piersici( compot)
  • 200 ml. apa
  • Decor:
  • 500 ml.frisca batuta
  • 50 gr. ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Pregatim blatul:


Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu hartie de copt si peretii cu unt si faina. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.


Mod de preparare crema:


Se dizolva amidonul in 80 ml. suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. Rezulta o crema. In crema calda adaugam piersicile scurse bine, taiate marunt si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.


Mod de preparare sirop:


Punem pe foc sucul si apa, dam un clocot si lasam sa se raceasca.


Se taie blatul in trei foi. Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.


Multumesc pentru reteta Laurei Adamache .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cocolina 1

03.05.2012, 22:25

delicios

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:54

bun,bun

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort rosu