Tort cu multa ciocolata

de Julie in Torturi, 20 Aug 2010 | 8560 vizualizari

 

Un tort ciocolatos ,cu mousse de ciocolata alba si neagra, super delicios!
Pentru acest desert am gasit inspiratie la Dana2dor.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida (Hulala)
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema neagra:
  • 400 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 300 g frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa ciocolata:

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza.
Se mixeaza albusurile cu galbenusurile apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.


Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.


Crema neagra:
Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.


Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust.


Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi.
Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra , se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.


Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile .
Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mimmi 1

25.08.2010, 19:12

Multaaaa ciocolata ! imi place mult!

Julie 1

25.08.2010, 21:15

Corina, Mimmi

TeofanaDK 1

13.01.2013, 20:06

arata foarte bine tortul si ma gandesc serios sa il fac doar o intrebare as avea: poti sa imi spui dimensiunile tavii?aproximativ macar..mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!