Tort cu mure si mousse diplomat

de Lavinia in Torturi, 4 Aug 2014 | 2895 vizualizari

 

Acest tort este facut cadou pentru parintii nasilor nostri care implinesc o frumoasa varsta.Au zilele de nastere apropiate asa ca am facut un tort dublu. Este un tort usor,racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zeama de la o portocala
  • 4 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mousse de mure:
  • 300 g mure
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Mousse de portocale:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • frisca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si mousse diplomat:

Blat :


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.


Am adaugat apa,galbenusurile ,vanilie si faina amestecata cu praful de copt ,in 2-3 transe,amestecand usor cu o spatula.


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.


Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.


Sirop:


Am fiert apa cu zaharul si zeama de portocala aprox 4-5 minute.


Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.


Mousse de mure:


Am fiert murele cu zaharul si zaharul vanilat 5-6 minute.


Am pasat apoi fructele cu ajutorul unui blender pana am obtinut un piure.


Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi l-am lasat la racit.


Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste piure.


Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de mure si am mixat pana am obtinut o crema fina.


Mousse diplomat:


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,vanilia,coaja de portocala si amidonul.


Am adaugat treptat laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana a prins consistenta.


Am lasat crema la racit .


Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste crema de ou.


Am mixat frisca cu smantana pana s-a intarit apoi am adaugat crema de ou.


Asamblare:


Intr-o tava cu inel detasabil am pus primul blat si l-am insiropat.


Peste blat am pus mousse-ul de mure,mousse-ul diplomat si am nivelat bine.


Am pus celalalt blat pe care l-am insiropat si pe el si am acoperit tortul cu o folie.


L-am dat la rece pana a doua zi.


Am rasturnat tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia.


L-am imbracat in frisca si l-am decorat cu o poza comestibila.(voi puteti sa il decorati dupa imaginatie cu frisca,ornamente din ciocolata,fructe etc)


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si mousse diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

anca_rm 1

05.08.2014, 10:42

foarte frumos tort

Lau 1

05.08.2014, 12:18

Panacris 1

13.08.2014, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi