Primul tort..

de ella 87 in Torturi, 21 Feb 2011 | 1547 vizualizari

 

Prima mea capodopera a fost dedicata sotului fiind ziua de nastere..l-am devorat imediat...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 1 cana faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala,
  • 1 cana lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 2 cani cu lapte.
  • Pentru ornat am avut nevoie de
  • visine,
  • ciocolata,
  • frisca,
  • portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul tort..:

1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare,pui zaharul treptat si mixezi pana se topeste + zaharul vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie. Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare, pui laptele si amesteci.La sfarsit,amesteci faina cu praful de copt si o pui in compozitie, mestecand incet de jos in sus cu lingura de lemn pentru a nu se lasa.


2.Pui 1/3 din compozitie intr-un castronel si amesteci cu cacaoa,dupa torni in tava cu hartie de copt si dai la cuptor la foc mediu timp de 35 min. Lasi blatul sa se raceasca,apoi il tai in 2.


3.Crema se prepara urmand instructiunile dupa plic,incorporezi praful cu laptele amesteci si lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit blatul il tai in doua, il insiropez cu suc de la 2 portocale, pun crema de vanilie,cubulete de portocala, ciocolata topita pe deasupra,pun cealalta parte peste si ornez cu frisca,visine bagate in ciocolata si cubulete de portocala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Primul tort.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ella 87 1

22.02.2011, 10:28

ms d comenturi...am devorat tortul prima data

adry88 1

16.06.2011, 15:41

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsune