Tort de ciocolata cu banane si frisca

de Corinuta in Torturi, 15 Aug 2010 | 18352 vizualizari

 

Reteta cu numarul 100 mi-am facut-o cadou de ziua mea:)

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de ciocolata cu 3 nivele (eu l-am cumparat)
  • 4 iaurturi de banane
  • 5-6 banane
  • sirop de visine din compot
  • 800 ml frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 1 plic de intaritor ptr frisca
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • bucatele de ciocolata ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu banane si frisca:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 2 plicuri de zahar vanilat.Se dizolva gelatina, se amesteca cu iaurtul si se da la frigider sa se intareasca.

Se decojesc bananele si se taie felii.Se insiropeaza pe rand feliile de blat cu sirop de visine si se aseaza pe primul nivel feliile de banane unele langa altele.

Se bate 400 ml de frisca cu mixerul, apoi se amesteca cu iaurtul si se umplu feliile de blat cu aceasta crema. Se pune tortul in frigider ptr aprox. 3 ore.

Se bate restul de frisca cu intaritorul si zaharul vanilat ramas si se imbraca tortul cu ea. Se presara bucatele de ciocolata si se orneaza eventual cu felii de banane. 

Ideea e de aici luata.

Va poftesc cu drag la o feliuta de tort!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu banane si frisca-0
Tort de ciocolata cu banane si frisca-1
Tort de ciocolata cu banane si frisca-2
Tort de ciocolata cu banane si frisca-3
Tort de ciocolata cu banane si frisca-4

COMENTARII (82)

Corinuta

Corinuta 1

22.08.2010, 15:12

Multumesc Miha!M-am gandit ca esti plecata....nu te-am mai vazut pe-aici......sa va fie de bine concediul!

Alina26

Alina26 1

18.07.2013, 17:33

vai cum arata....tare as manca si eu o felie acuma....dar e facuta in 2010..!!!eu nici nu eram..!!!!pe bucataras arata minunat!!!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

28.10.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!