Tort tutti frutti

de susu in Torturi, 26 Feb 2010 | 5206 vizualizari

 

Acesta este primul tort facut de mine

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6lg faina 
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200gr zahar 
  • 500ml frisca
  • 2 pl gelatina 
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot   
  • Sirop:
  • din zeama de la compot
  • razatura de lamaie pentru aroma  
  • Decor   
  • banane ,
  • kiwi,
  • mandarine,
  • capsuni sau visine din compot, 
  • gelatina transparenta
  • frisca   

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tutti frutti:

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.



Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.



Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tutti frutti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Teo 1

27.02.2010, 18:31

cand vezi atatea fructe nu ai cum sa refuzi o portie cat de mica!

susu 1

27.02.2010, 18:42

Multumesc pentru felicitari. Eu vreau sa decorez din ce in ce mai frumos.

elena1988 1

12.03.2011, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu ciocolata si lamaie