Tort cu ciocolata -Tuxedo

de anca_rm in Torturi, 10 Feb 2015 | 3648 vizualizari

 

Acest tort are un blat foarte bun si care merge de minune impreuna cu ganchul de ciocolata alba si neagra. Eu am folosit o ciocolata cu 50% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte.
Mi-a iesit un tort delicios, dar la capitolul decor offff nu stiu cand voi avea mai muta rabdare sa il fac frumos de tot.

Mai trebuie sa va spun ca este expirat dar nu am avut timp si chef sa scriu reteta .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bocarbonat sodiu
  • 100 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • Pentru imbracat tortul:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata -Tuxedo:

Blat:



Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o sa incercati sa il taiati cald nu prea veti reusi , este un blat care se taie destul de greu. Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: fainaĂpraf de coptĂbicarbonat de sodiuĂcacaoĂzahar. In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiulĂcafeaĂouaĂiaurt(sau lapte batut) . Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine . Turnam in tavile de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute) .


Lasam sa se raceasca bine .



Cremele se pregatesc amandou in acelasi mod



Topim ciocolata cu frisca pe foc mic amestecand pana cand este dizolvata toata ciocolata. Se poate pune si pe bain marin , dar eu o fac de obicei direct pe ochi avand grija sa nu fiarba si sa nu se prinda. Lasati sa se raceasca bine de tot ( se poate pune in congelator pentru 15 minute) Cand este rece o batem cu mixerul la viteza cea mai mare pana cand devine spumoasa si ferma. Procedam la fel si cu ciocolata alba.



Asamblare tortului:



Peste primul blat asezam crema de ciocolata neagra , nivelam si dam putin la frigider . Peste punem crema de ciocolata alba , nivelam si din nou la frigider pentru aproximativ 30 minute. Deasupra punem celalalt blat (sau o jumate) si il punem din nou la frigider pana facem glazura sau putem opta pentru al imbraca intr-o parte din crema de ciocolata neagra , asta ramane la alegerea voastra. Topim ciocolata cu frisca pe foc mic pana cand se topeste toata si se omogenizeaza frumos. Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort . Eu nu am mai facut glazura , am lasat o parte din crema de ciocolata si l-am imbracat in crema, deasupra am presarat fulgi de migdale, faina de migdale si cateva bombonici .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata -Tuxedo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Teo 1

10.02.2015, 21:30

Mi se pare interesant blatul,cat priveste ornatul,nu e rau deloc!

Rocsi 1

10.02.2015, 21:33

Eu zic ca a iesit delicios!

mihaelar63 1

11.02.2015, 01:06

Imi pare usor de preparat . m-as incumeta si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield