Tort Ghiocel (cu mere)

de housy in Torturi, 4 Apr 2011 | 2920 vizualizari

 

La multi ani Brandu!! Primavara incepe cu tine.....!!

 

INGREDIENTE

  •  - 12 linguri de zahar + 3 linguri zahar (budinca) + 10 linguri zahar (caramel); 
  •  - 12 linguri de faina;
  •  - 6 oua; 
  •  - 6 linguri de apa;
  •  - 1 praf de copt;
  •  - putina sare
  •  - 1 kg mere
  •  - 1 praf budinca
  •  - 500 ml lapte
  •  - frisca hulala 200 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ghiocel (cu mere):

 

  • se separa ouale.
  • se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle
  • se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare
  • se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori.
  • se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste compozitia din oua. 
  • merele se curata de coaja si cotor, se taie cuburi
  • intr-o tava se pun merele si 19 linguri de zahar , se introduc la cuptor  pentru caramelizare
  • cand merele-s aproape caramelizate se toarna peste ele compozitia facuta anterior, pentru blat
  • se da iar la cuptor pana acesta este copt
  • se scoate si se rastoarne pe farfurie cat e cald
  •  se da la racit
  •  cand e gata racit, se taie blatul in doua
  • se prepara budinca de vanilie precum instructiunilor de pe plic si se aseaza peste jumatate din blat.
  • se pune deasupra cealalta jumatate
  • se bate frisca si se orneaza tortul

                                                                Tort Ghiocel pentru o Brandusa !

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ghiocel (cu mere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:52

horia 1

24.04.2011, 08:28

HRISTOS A INVIAT!

adry88 1

01.06.2011, 21:28

tare frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort "La multi ani!"