Tort Ghiocel (cu mere)

de housy in Torturi, 4 Apr 2011 | 2478 vizualizari

 

La multi ani Brandu!! Primavara incepe cu tine.....!!

 

INGREDIENTE

  •  - 12 linguri de zahar + 3 linguri zahar (budinca) + 10 linguri zahar (caramel); 
  •  - 12 linguri de faina;
  •  - 6 oua; 
  •  - 6 linguri de apa;
  •  - 1 praf de copt;
  •  - putina sare
  •  - 1 kg mere
  •  - 1 praf budinca
  •  - 500 ml lapte
  •  - frisca hulala 200 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ghiocel (cu mere):



  • se separa ouale.

  • se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle

  • se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare

  • se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori.

  • se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste compozitia din oua.

  • merele se curata de coaja si cotor, se taie cuburi

  • intr-o tava se pun merele si 19 linguri de zahar , se introduc la cuptor pentru caramelizare

  • cand merele-s aproape caramelizate se toarna peste ele compozitia facuta anterior, pentru blat

  • se da iar la cuptor pana acesta este copt

  • se scoate si se rastoarne pe farfurie cat e cald

  • se da la racit

  • cand e gata racit, se taie blatul in doua

  • se prepara budinca de vanilie precum instructiunilor de pe plic si se aseaza peste jumatate din blat.

  • se pune deasupra cealalta jumatate

  • se bate frisca si se orneaza tortul


Tort Ghiocel pentru o Brandusa !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ghiocel (cu mere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:52

horia 1

24.04.2011, 08:28

HRISTOS A INVIAT!

adry88 1

01.06.2011, 21:28

tare frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!