Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 3 Mai 2013 | 5919 vizualizari

 

Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13 ani de cand suntem impreuna)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 gr branza de vaci
  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina(10 gr)

SIROP:

  • 200 ml suc de portocale (neacidulat)
  • 2 linguri de zahar

JELEU :

  • 800 ml suc de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale:

BLATUL:

Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.
Se pune compozitia in tava unsa(28 cm diametru).Se da la cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate la racit pe gratar.

CREMA:

Iaurtul, branza, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine. Gelatina se pune la hidratat in 4 linguri de apa,se lasa 10 min, iar apoi se dizolva pe abur. Frisca se bate bine.
Gelatina se toarna peste compozitia de branza si se omogenizeaza , iar la final se incorporeaza frisca batuta.

SIROP:

Sucul cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

JELEU:

700 ml lapte se pun la fiert cu zaharul. Separat intr-un castron se amesteca amidonul cu 100 ml suc de portocale.
Cand sucul de pe foc da in clocot se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa.

Blatul se pune in tava in care l-am copt si se insiropeaza.Se toarna crema si se da la frigider pana facem jeleul.

Dupa ce facem jeleul se pune la racit in apa , pana devine caldut, se toarna peste crema de branza , se acopere cu folie si se da la frigider.

TIPS-URI

1

La blat in loc de ulei putem folosi unt topit

2

La jeleu in loc de amidon se pot folosi 2 budinci de vanilie din comert

3

Jeleul se poate face din orice suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello