Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 3 Mai 2013 | 2681 vizualizari

 

Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13 ani de cand suntem impreuna)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 gr branza de vaci
  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina(10 gr)

SIROP:

  • 200 ml suc de portocale (neacidulat)
  • 2 linguri de zahar

JELEU :

  • 800 ml suc de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale:

BLATUL:


Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.

Se pune compozitia in tava unsa(28 cm diametru).Se da la cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate la racit pe gratar.


CREMA:


Iaurtul, branza, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine. Gelatina se pune la hidratat in 4 linguri de apa,se lasa 10 min, iar apoi se dizolva pe abur. Frisca se bate bine.

Gelatina se toarna peste compozitia de branza si se omogenizeaza , iar la final se incorporeaza frisca batuta.


SIROP:


Sucul cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit.


JELEU:


700 ml lapte se pun la fiert cu zaharul. Separat intr-un castron se amesteca amidonul cu 100 ml suc de portocale.

Cand sucul de pe foc da in clocot se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa.


Blatul se pune in tava in care l-am copt si se insiropeaza.Se toarna crema si se da la frigider pana facem jeleul.


Dupa ce facem jeleul se pune la racit in apa , pana devine caldut, se toarna peste crema de branza , se acopere cu folie si se da la frigider.

 

TIPS-URI

1

La blat in loc de ulei putem folosi unt topit

2

La jeleu in loc de amidon se pot folosi 2 budinci de vanilie din comert

3

Jeleul se poate face din orice suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MonaMimi 1

05.05.2013, 15:00

babi5 1

29.08.2013, 15:39

monik80 1

19.03.2015, 08:47

buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuca de cocos