Tort cu nucă şi cremă de ciocolată

de articook in Torturi, 14 Iun 2010 | 11126 vizualizari

 

Pentru cei care iubesc ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200g nuci
  • 125g unt
  • Ingrediente crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 250 g ciocolata neagra
  • 175 g unt la temperatura camerei
  • 2 1/2 dl zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 1 1/2 dl de smantana de gatit
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nucă şi cremă de ciocolată:

Nucile se prajesc si taie in bucati. Se topeste untul la foc mic, si se amesteca cu nucile. Pe urma se toarna compozitia intr-o tava rotunda de prajituri, cu pereti detasabili, de 22 cm in diametru, si se inchide bine, puneti tava pe o farfurie si pe urma in frigider, pentru ca daca tava nu se inchide perfect, s-ar putea sa curga putin unt. Se lasa la rece pana cand terminati crema.



1. Se topeste toata ciocolata intr-o oala cu putina apa, la foc mic {amestecand tot timpul pentru a nu se arde}. Amestecati cu mixerul, intr-un vas, untul {care are temperatura camerei} cu zaharul tos, pana cand devine compozitia pufoasa. Se adauga ouale si se bat in continuare cam 2 minute.

2. Se amesteca comp.1 cu ciocolata topita inca 2 minute, se pune si gelatina {eu nu am folosit-o, daca vreti sa fiti sigur ca va sta tortul atunci adaugati si gelatina} .


Se toarna compozitia in tava peste nucile si untul care s-au intarit, si se pune inapoi cel putin 3 ore. Daca nu e destul de intarita pe deasupra dupa cele 3 ore, atunci mai lasati la rece. La sfarsit se orneaza cu mure.



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nucă şi cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MIUTA 1

09.02.2011, 18:32

suuuuper bun

adry88 1

08.05.2011, 13:14

babi5 1

17.11.2013, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort triplu cu mousse de ciocolată