Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2524 vizualizari

 

In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g faina cernuta
  • 100 g nuca macinata
  • coaja si suc de la o lamaie
  • praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie 58% cacao
  • 100 g mascarpone
  • Jeleu de fructe rosii:
  • 500 g capsuni si mure
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 30 ml apa
  • un plic zahar cu scortisoaara
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Ornamente:
  • stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii:

Blatul:  Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. 

Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga alternativ zahar si suc de lamaie pana ce rezulta o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile (crema de gabenusuri) alternand cu faina si se omogenizeaza bine. La final, se adauga nuca ce a fost prajita si maruntita inainte. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute. Se face testul de copt cu scobitoare. Cand este gata, se mai lasa in cuptor cu usa deschisa. La final, se scoate pe un gratar. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc pana se infierbanta putin, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine o crema. Se da la rece. La final se mixeaza adaugand mascarpone lingura cu lingura. 

Jeleul de fructe rosii: Capsunile si murele se pun intr-o cratita pe foc, cu zaharul si se lasa la fiert. Compozitia se trece prin blender si prin strecuratoare. Se pune compozitia intr-o cratita, la aceasta se adauga 2 linguri amidon dizolvat in apa si un plic de zahar cu scortisoara. Se pune pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se da la rece. 

Sirop: 2 linguri zahar se caramelizeaza. Se adauga apa si se lasa pana ce zaharul se topeste complet. 

Asamblare: blatul de tort cu nuca taiat in trei: la baza prima parte din blat se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, jeleu de fructe rosii, al doilea blat - insiropat, crema de ciocolata, jeleu de fructe si la final, ultima parte a blatului care se insiropeaza si peste care se pune numai crema de ciocolata pe care o netezim bine. Se imbraca torul pe margine in ciocolata topita in frisca lichida si se orneaza dupa inspiratie. La acest moment, l-am ornat asa, folosind si buline colorate din zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat