Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

de Sidy in Torturi, 28 Aug 2011 | 2353 vizualizari

 

Acesta este blatul de tort pe care il fac eu de mult timp si cu siguranta nu da gres....
Umplutura este la alegere....dar cum noi preferam cremele fara unt dar cu multe fructe, am facut acest tort coktail..

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa (apa de trandafiri)
  • 1 praf copt

Umplutura:

  • 1 plic budinca punch
  • 1 plic crema vanilie
  • 600 g coktail de fructe
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri piscoturi
  • frisca(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe:

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri.

Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina se albeste compozitia.

Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.

La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe toata.

Adaugam 1/2 din albusurile spuma, omogenizam cu grija, apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam compozitia blatului si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se coace, aproximativ 30 minute.

Intre timp preparam budinca de punch si crema de vanilie.

Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Partea de jos o asezam pe platoul de servit si o insiropam bine de tot cu sucul din coktailul de fructe.

Adaugam apoi budinca de punch si fructele.Asezam deasupra a doua parte a blatului asezata cu taietura in sus; o insiropam bine si pe aceasta si apoi imbracam tortul cu crema de vanulie deasupra si lateral.

Piscoturile vor fi taiate in cazul in care sunt mai inalte decat inaltimea tortului si le lipim de marginea tortului cu ajutorul cremei de vanilie.

Ornam tortul dupa preferinta si il servim optional cu frisca.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Tortul se tine neaparat la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:11

Ligia Bxl 1

29.08.2011, 10:23

LA MULTI ANI,fain tort

adry88 1

29.08.2011, 16:43

superb tortul si prezentarea LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort bust - ptr. sotul meu