Tort cu ricotta si fructe de padure

de GeorgiG in Torturi, 2 Ian 2016 | 1819 vizualizari

 

La multi ani 2016 !!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 225 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 225 g faina
  • 10 g praf de copt

Crema:

  • 250 g ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • fructe de padure
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si fructe de padure:

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze.

Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-50 minute.Oprim focul si mai lasam tava in cuptor pentru 5 minute.Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema mixam putin branza ricotta.Separat mixam frisca cu zaharul pudra.Peste branza adaugam cate o lingura din frisca batuta amestecand usor pana amestecam cele doua compozitii.

Taiem blatul in doua.Nu am insiropat blatul.Peste blat am pus direct fructele,apoi crema,din nou blat, fructe si crema.Am ornat cu fructe de padure si fulgi de migdale.Un deliciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

GeorgiG 1

05.01.2016, 20:59

Multumesc !

Xandrinne 1

06.01.2016, 11:19

GeorgiG 1

28.01.2016, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!