Tort cu sampanie

de mimmi in Torturi, 5 Ian 2011 | 6456 vizualizari

 

La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1lg amidon stins cu otet
  • Crema
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa
  • 350 ml sampanie
  • 1plic budinca de vanilie
  • 1 l frisca
  • 6 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie:

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor pentru cca 35 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa. Intr-o craticioara punem 300 ml sampanie si 6 linguri zahar,amestecam pana se dizolva complet zaharul. Plicul de budinca il amestecam intr-o cana cu 50 ml sampanie si turnam peste cele 300 ml sampanie, amestecam pana se incorporeaza total, dupa care o lasam la racit. Intre timp batem frisca bine bine. Gelatina dizolvata o punem pe bain marie pana se dizolva si devine ca si un sirop, dupa care o lasam putin la racit, cca 5 min. Amestecam gelatina cu frisca(cu mixerul), punem 3-4 linguri de frisca in budinca si le amestecam.

Blatul il taiem in 3 si  fiecare blat il insiropam cu sampanie.

Asamblare:

Punem primul blat, jumatate crema, blat, crema, blat. Tortul il imbracam in frisca.Pe margini am pus bilute argintii, ciocolata rasa, paharele le-am facut din cacao, iar 2011 am scris cu creioane speciale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (24)

nadina73 1

06.01.2011, 00:13

super fain de tot tortu

mimmi 1

06.01.2011, 17:19

Multumesc fetele!!!

pip69 1

23.12.2012, 13:17

Buna mimmi, o precizare te rog. In ingrediente spui: ,,1lg amidon stins cu otet" iar, la modul de preparare: ,,bicarbonatul stins". care este ingredientul?
Mersi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist