Tort Diplomat

de merisor in Torturi, 8 Ian 2013 | 36754 vizualizari

 

Am umplut de sarbatori trei tavi de cozonac cu tort diplomat. Bun a fost dar in final a trebuit sa dovedesc singura o tava ca a fost prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 30 g gelatina
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 2 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 1 L frisca lichida
  • 1 pachet mare piscoturi
  • 3 cutii compot asortat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Fructele din compot se pun la scurs intr-o sita.


Gelatina se pune la hidratat in putina zeama de compot.


Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert pe baie de aburi. Se adauga faina si se amesteca continuu pana incepe sa se ingrase.


Luam de pe foc, adaugam gelatina topita si omogenizam.


Albusurile le batem spuma cu putina sare, frisca o mixam pana se ingroase.


Dupa racirea cremei se adauga 2/3 din frisca, apoi albusurile si se omogenizeaza.


Amestecam usor in crema si fructele scurse.


Tapetam tavile, in care punem compozitia, cu folie de celofan.


Piscoturile se inmoaie foarte putin pe o parte sip e alta in compot.


Asezam un rand de piscoturi un rand de compozitie pana la umplera tavilor, acoperim cu folie si dam la rece.


Ornam cu piscoturi, fructe si frisca ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 18:54

superb tortuletul tau

ralu_ca 1

06.02.2014, 15:47

Pushaa 1

25.04.2014, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota