Mini torturi Diplomat

de Patricia Iordache in Torturi, 20 Mar 2013 | 3144 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt foarte aspectuoase, mai ales cand avem nevoie de portii individuale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 500 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • pentru decor:
  • - putina ciocolata topita;
  • - arahide glazurate maruntite.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Diplomat:

Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.


Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".


Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana.


Amestecam compozitia din gelatina, frisca, bucatile de ananas pana omogenizam bine.


Montarea se face in tava de briose, dupa ce am pus in fiecare din cele 12 spatii, hartie de briose. Cu ajutorul unei linguri, punem compozitie in fiecare hartiuta de briosa si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.


Scoatem apoi mini-tortuletele si le decoram cu ciocolata topita si cu ce mai dorim (eu am pisat cateva arahide glazurate si le-am presarat peste ciocolata topita), apoi le mai bagam putin la frigider si le scoatem doar inainte de a fi servite.


Din cantitatile mentionate, obtinem 12 mini-tortulete si ne mai ramane si putina compozitie pe care eu am pus-o intr-un castronel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 16:06

madi_marin 1

21.03.2013, 18:51

arata foarte bine si sunt usor de facut! si eu folosesc la prajiturile mele aceeasi frisca...

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat