Tort cu smantana

de Mama_Lizica in Torturi, 7 Apr 2010 | 4272 vizualizari

 

Este un tort rapid de preparat, delicios si usor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua+6 albusuri
  • 9 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • coaja de portocala, esenta de portocala
  • 1/5 kg iaurt, 1/5 kg smantana
  • 1 punga stafide aurii
  • 3 cuburi ciocolata de menaj neagra, 2 cuburi ciocolata menaj alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smantana:

Separi ouale, freci galbenusurile cu 4 linguri zahar. Bati 6 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile frecate, in fir subtire, batand continuu. Adaugi coaja de portocala, esenta si 6 linguri de faina, amestecand usor, prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a omogenizat faina torni intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor 10 minute. Intre timp, bati cele 6 albusuri ramase cu 4 linguri zahar si amesteci smantana cu iaurtul. Amesteci cu grija albusurile batute cu smantana si iaurtul si pui stafidele. Cand blatul e copt pe jumatate, torni amestecul de smantana peste el si dai la cuptor pana ce smantana devine usor galbuie. Lasi in forma pana se raceste complet, apoi topesti ciocolata separat si o torni peste smantana.

 

TIPS-URI

1

Eu am facut blatul intr-o forma de blat cu margine detasabila, apoi l-am mutat intr-o cratita mai mare si am turnat smantana acolo; astfel, compozitia de smantana a tapetat si marginile tortului.

2

Poti folosi si glazura din comert, de orice tip preferi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

07.04.2010, 14:12

yamiii

madi_marin 1

07.04.2010, 14:26

cred ca e foarte bun....o sa il incerc si eu....

nadina73 1

07.04.2010, 16:34

ce bine arata ,dar o sectiune ceva sa vedem cum e?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort steluta cu crema de visine si ciocolata